Carl Schlyter

EU-parlamentariker

Carl Schlyter är en energisk talare, här på Miljöpartiets kongress 2010.
Carls hjärtefrågor

Mat och jordbruk.

God och hälsosam mat som producerats utan gifter och som inte färdats runt halva jordklotet borde vara en självklar rättighet. Men för den som är orolig för tillsatser, genmanipulation, djurens villkor och hur maten påverkar klimatet är det svårt att känna matglädje.

Kemikalier.

Mängden skadliga gifter i kläder, mat och miljön ökar. Barn är särskilt utsatta. Miljöpartiet driver på för att alla barn ska få en giftfri barndom.

Bättre miljö går hand i hand med bättre sociala villkor.”

Mer om Carl Schlyter

Carl Schlyter om politik

Om Carl

Efter att ha arbetat med människor på en soptipp i Brasilien insåg jag att en bättre miljö går hand i hand med bättre sociala villkor. Det blev min väg in i den gröna rörelsen. De senaste fem åren har jag varit en kritisk röst i EU-parlamentet, något som behövs i maktens korridorer.

Jag brinner för att bygga en framtid där miljö och sociala villkor utgör en stabil grund för samhället och där demokratin byggs underifrån. En framtid där makten i verklig mening utgår ifrån folket.

Under denna mandatperiod fortsätter jag slåss för bättre klimatpolitik, goda förhållanden för djur, en vettigare jordbrukspolitik och för ett samhälle med färre farliga kemikalier.

Inom EU-parlamentet arbetar jag för mer öppenhet, men det är en kamp i motvind i form av starka lobbyintressen. Genom lobbyisterna får de som har ekonomisk makt i samhället också politisk makt.

Mer om politik

Det måste finnas utrymme för djup i politiken. Under mina år som EU-parlamentariker har jag producerat broschyrer där jag går på djupet i några av vår tids viktiga politiska frågor.