Kalix

Lyssna

 

Vi finns även på Facebook

För ett gott liv i Kalix! Vill du göra något mer än att rösta grönt? Varmt välkommen att bli medlem i vår rörelse för en hållbar värld.

 

 

Den nya gröna mötesplatsen Idag den 17 juli öppnade vi mötesplatsen på Köpmannagatan 8! Vi kommer att hålla öppet tisdagar och torsdagar kl 11.00 - 14.00. Fram till 9 september kommer vi att finnas där och erbjuda Föreläsningar Seminarier Utställningar Information och dialog Välkommen! Maria Nilsson och Sven Nordlund, Miljöpartiet Kalix
Våra prioriteringar

Ekologisk mat.

Gröna jobb är ett växande område där Kalix har stora möjligheter till utveckling genom sitt läge med jordbruksmarker, älv och hav. Livsmedels- och energiproduktion, turism och skogsnäring är exempel på gröna jobb.

Jobb och bostäder.

Att människor har jobb och bostäder är avgörande för en kommuns framtid. Därför är dialogen med näringslivet en viktig del av vår politik.

Hållbar persontrafik.

I en framgångsrik och attraktiv kommun är infrastrukturen anpassad till människors behov.

Förskola och skola.

Vi behöver en skolpolitik som ger förutsättningar för förskollärare och lärare att se varje individ. Vi vill att det barn eller den elev som behöver extra stöd i förskola och skola ska få det.

Äldre och seniorer.

Dagens seniorer lever ett aktivt liv i högre utsträckning än tidigare generationer. Vi vill ta vara på deras kompetens och rika erfarenheter.

Mänskliga rättigheter.

De mänskliga rättigheterna bygger på allas lika värde.

Kultur och fritid.

Kultur- och friluftsliv blir allt viktigare för många människors hälsa. Dansa, måla, rida, skejta. Spela teater, musik, boule, bowling eller fotboll. Ju fler aktiviteter det finns i en kommun, desto större chans att varje individ hittar just sin glädje i livet.

Miljöpartiet de gröna Kalix

Kontakt