Glad Påsk!

Ditt påskbord är EU-politik. Äggen, sillen, lammet, kakaobönderna i sydamerika, alla påverkas de av beslut som i hög grad styrs från Bryssel. Här kan du läsa mer om hur påskbordet skulle se ut om vi fick bestämma. Och använda våra påskbilder i sociala medier.

Miljöpartiet vill att djuren ska få gå mer ute. Vi vill att djurtransporterna ska bli kortare. Och vi vill att kontrollerna och straffen skärps, så att länder med sämre djurskydd inte konkurrerar ut svenskt kött, som har bättre djurskyddskrav. Bryr du dig om vad du äter? Rösta i EU-valet 25 maj.

Vi tycker att alla ska kunna lita på att maten man köper är ren, hållbar och hälsosam. Därför föreslår våra toppkandidater till EU-valet, Isabella Lövin och Peter Eriksson, att all mat i framtiden ska vara 100 % ekologisk, 100 % giftfri och 100 % utan överraskningar.

Här är några av de exempel på påskmat som Isabella och Peter tar upp:

Glad höna

Vi vill ge hönsen mer utrymme och gynna eko-produktion, så de får vara utomhus.

Ladda ned bilden anpassad för FacebookInstagram och Twitter.

Glad sill

Miljöpartiet har drivit på för att EU inte ska fiska mer än vad haven tål. Nu vill vi se till att de nya reglerna följs.

Ladda ned bilden anpassad för FacebookInstagram och Twitter.

Glada djur

Miljöpartiet vill att djuren ska få gå mer ute. Vi vill att djurtransporterna ska bli kortare. Och vi vill att kontrollerna och straffen skärps, så att länder med sämre djurskydd inte konkurrerar ut svenskt kött, som har bättre djurskyddskrav.

Ladda ned bilden anpassad för FacebookInstagram och Twitter.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: