Folkhälsa och miljö

Kommunens verksamheter ska servera vällagad och god mat som är bra för både hälsan och miljön.

Kommunen behöver förbättra sina rutiner för upphandling så att det blir möjligt att öka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel.  Ökad efterfrågan leder till ökad produktion, vilket gynnar både miljö- och klimatarbetet; mindre bekämpningsmedel och konstgödning i mark och vatten samt mindre utsläpp av klimatgas. Minskad köttkonsumtion är också en fördel för klimatarbetet.  

 Vi vill

  • att maten lagas på plats och äts direkt i skolor, förskolor och inom äldreomsorgen  
  • att andelen ekologiska och närproducerade livsmedel ska öka kraftigt i kommunens verksamheter
  • att kommunens verksamheter serverar en högre andel vegetarisk mat
  • att det minst en dag i veckan serveras endast vegetarisk kost
  • att rättvisemärkta varor ska väljas när det är möjligt
  • att Huddinge blir en Fairtrade city-kommun.    

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: