Vi söker en politisk samordnare!

Hjälp oss hitta rätt person! Kanske är det du?!

Som politisk samordnare får du bland annat möjlighet att utveckla partiets kommunikation och utveckla organisationen samt arbeta för att politiken får genomslag i media och i samhällsdebatten. I ditt arbete bistår du Miljöpartiets distriktsstyrelse i länet med arbetsuppgifter som rör föreningsliv och valsamordning mm. Du kommer även att fungera som politisk samordnare gentemot regiongruppen, som utgörs av MP-politiker med uppdrag inom Region Jönköpings län. Arbetet görs i samverkan med partidistriktet, lokalavdelningar, regionråd och de invalda ledamöterna i regionfullmäktige och nämnder liksom regionens tjänstemän.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utåtriktad, initiativtagande och arbetar strukturerat.  Du följer nyhetsflödet och har god kunskap om aktuella politiska frågor. Självklart delar du våra gröna värderingar. Vi ser gärna att du har en utbildning med inriktning mot kommunikation, media, miljö, offentlig förvaltning eller samhällsvetenskap. Du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift.

Meriterande är tidigare arbete med media, erfarenheter av arbete med projektledning och kommunikation liksom erfarenhet av politiskt arbete inom Miljöpartiet, miljöorganisation eller annan organisation med gröna värderingar. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper i Officepaketet och kan använda sociala medier i arbetet.

Du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ, förtroendeingivande och engagerad med en helhetssyn på verksamheten och intresse för verksamhetsutveckling. Du är utåtriktad och bra på att företräda verksamheten, självständig, välorganiserad och serviceinriktad. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning. Anställningen är knuten till politiska mandat och begränsad till innevarande mandatperiod från den 1 april 2021 eller enligt överenskommelse, till och med den 31 oktober 2022. Tjänsten är på 35 tim/vecka eller enligt överenskommelse med oreglerad arbetstid. Arbete kvällar och helger förekommer. Kollektivavtal finns. Placeringsort Jönköping

Ansökan
Ansökningar tas endast emot via e-post. Skicka personligt brev och CV till [email protected] senast den 26 mars 2021 eller så snart som möjligt.
Skriv ”Ansökan politisk samordnare” i ämnesraden. Referenser skall bifogas ansökan.

Kontaktpersoner
Anna Isaksson, Distriktsordförande Miljöpartiet de Gröna i Jönköpings län.
[email protected]
070-277 30 29 och
Jon Hammarin Heinpalu, Region Jönköpings län
[email protected]
076-297 17 94

Sista ansökan 26 mars 2021