Miljöpartiets riksdagskansli söker en kanslisekreterare

Tjänsten är en vikariat på 60 procent.

Som kanslisekreterare är du tillsammans med övriga anställda på kansliet ett stöd till riksdagsledamöterna i det dagliga arbetet i riksdagen. Du har två huvudsakliga ansvarsområden: dels att svara på frågor från intresserade medborgare, dels administration och övergripande ansvar för kansliet i samarbete med riksdagskanslichefen.

Tjänstens innehåll

Ansvaret för medborgarkontakter innebär att du behöver ha en bred allmänpolitisk kunskap och god kännedom om Miljöpartiets politik. Dessa kontakter sker främst per e-post men till viss del också per telefon.

Tjänstens andra del består bland annat i att hjälpa riksdagsledamöter att arrangera seminarier i riksdagen och hantera motioner. Du ansvarar även för att göra inköp till riksdagskansliet, hantera rese- och hotellbokning samt sköta administration kopplat till behörigheter och teknisk utrustning på riksdagskansliet samt övriga administrativa arbetsuppgifter som blir aktuella. Liksom alla andra på kansliet förväntas du följa med i den politiska debatten och bidra till det politiska arbetet med förslag och idéer utifrån ditt kompetensområde.

Dina egenskaper

Vi söker dig som tycker om att jobba serviceinriktat och få saker gjort. Du har bred allmänpolitisk kunskap och god kännedom om Miljöpartiets politik. Du behöver vara en god skribent, ha vana av högt tempo och korta deadlines. Du är noggrann och har en god förmåga att skapa förtroende och kunna arbeta både självständigt och i nära samarbete med chefer, kollegor och politiker. Du är prestigelös och redo att hjälpa till där det behövs, och att du kan organisera och skapa struktur även i en föränderlig verksamhet. Vi ser gärna att du har utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Du delar givetvis Miljöpartiets värderingar, även om tidigare engagemang eller medlemskap i Miljöpartiet inte är nödvändigt.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Tjänsten är ett vikariat för en föräldraledighet och tidsbegränsad till 31 december 2020, deltid 21 tim/vecka. Tillträde från 1 september 2020. Mer information lämnas av tf riksdagskanslichef Lova André Nilsson tfn 073-074 1351. Fackliga företrädare är Henrik Karlsson (SACO) [email protected] och Linnea Sandahl (Unionen) [email protected].

Ansökan till tjänsten som vik kanslisekreterare består av två delar. Den ena delen är att du ska besvara frågorna i bifogat ansökningsformulär som du hittar via denna länk: https://forms.gle/Vu8s5cxvircWef437.  Denna del ersätter det personliga brevet i ansökan. Den andra delen är att du ska skicka ditt CV till [email protected]. Ange “Vik kanslisekreterare” i ämnesraden. Enbart ansökningar där båda delarna fullföljs kommer att beaktas. Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: