Kommunikatör och kampanjledare 
till Gröna feminister

Vill du vara med och påverka valet 2022, med fokus på jämställdhet, klimaträttvisa, och mångfald? Miljöpartiets Jämställdhets -och mångfaldskommitté (JMK) söker nu en kommunikatör och kampanjledare.

JMK arbetar intersektionellt med alla diskrimineringsgrunder för att skapa förändring. Vår valkampanj heter Gröna feminister!

Arbetsuppgifter

– Sociala medier

Skapa innehåll, både bilder och filmer, till kontot @gronafemnister. Få fler följare och skapa kontakt och interaktion med andra på Instagram och Facebook.

– Valturné

Din uppgift är att planera, leda och genomföra sju event på sju orter och kampanja för Gröna feminister, samt delta och skapa synlighet för Miljöpartiet på Pride-event runt om i Sverige.

Vad finns?

Coola trycksaker och merch, snygg kampanjsida och en engagerad arbetsgrupp.

Vem är du?

Du har mycket energi och är bra på att skapa engagemang. Du brinner för feminism och har bra kunskap om alla de olika diskrimineringsgrunderna, koll på antirasism, hbtqi+, funktionsfrågor och rättighetstänk. Du har också grundläggande kunskaper om klimat- och miljöfrågor. Erfarenhet och god kunskap om Instagram och Facebook, kan skapa snygga bilder som väcker uppmärksamhet och korta filmer. Är bra på att uttrycka dig både med bilder och i text. Lätt att få kontakt med människor och bra på att skapa event. För oss är det viktigt att du har roligt på jobbet!

Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du delar givetvis Miljöpartiets gröna värderingar, även om tidigare engagemang eller medlemskap i partiet inte är nödvändigt.

Tjänsten är 50% (17,5h/v), tillträde omgående fram till 30 september 2022. Kvällar, helger och resor ingår.

Placeringsort: Valfri plats. Kontor finns i Stockholm.

Mer information lämnas av sophia.nilsson@mp.se.

Fackliga företrädare är Henrik Karlsson (SACO) henrik.karlsson@mp.se och Caroline Wiklund (Unionen) caroline.wiklund@mp.se

Är du intresserad?

Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se snarast men senast den 8 maj 2022. Märk din ansökan med Kommunikatör/Kampanjledare JMK.

Vi vill att:

– Beskriver dig själv och varför du skulle göra ett bra jobb. Bifoga gärna CV.

– Bifogar arbetsprover bestående av förslag på två olika inlägg i sociala medier

1) Gratis mensskydd i alla skolor

2) Klimaträttvisa

 

Fler lediga jobb

EU social media officer communications unit

EU social media for communications

Miljöpartiet de grönas riksdagskansli söker praktikant

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb