Miljöpartiet i Solna söker en politisk sekreterare (100%)

Miljöpartiet i Solna är en del i den politiska majoriteten, Solnakoalitionen (MP, S, V, C), i Solna. Våra förtroendevalda och medlemmar jobbar för att kommunen ska utvecklas i en hållbar riktning. Miljöpartiet har två kommunalråd och söker nu en politisk sekreterare på heltid för mandatperioden 2023-2026. Vill du vara med oss på resan att utveckla Solna till en av Sveriges ledande kommuner inom miljö, klimat och hållbarhet och till en kommun som sätter barn och ungas utveckling i centrum? Då är det här jobbet för dig!

Om tjänsten
Som politisk sekreterare arbetar du i Solna stadshus med våra kommunalråd. Du är med och driver den dagliga politiken i Solna och har en central funktion att tillsammans med våra samarbetspartiers politiska sekreterare samordna det politiska styrets gemensamma arbete i ett nytt samordningskansli. I din roll ingår att nå ut medialt med både styrets gemensamma och Miljöpartiets egen politik. I tjänsten ingår att stödja och arbeta med såväl förtroendevalda politiker som partiföreningen och bidra till att ta tillvara medlemmarnas engagemang. Exempel på arbetsuppgifter är att förbereda möten och seminarier, skriva olika former av politiska texter, underlag och protokoll, planera och genomföra kampanjer, ansvara för vår externa kommunikation gentemot solnaborna och i traditionell och social media inklusive press och produktion av grafiskt material samt att i övrigt arbeta med samordning och administration.

Tjänsten tillträds januari 2023 eller enligt överenskommelse. Anställningsformen är visstidsanställning tom 31 december 2026 (enligt lag 1983:565 om politiska sekreterare), med möjlighet till förlängning nästa mandatperiod. Den tänkta tjänstegraden är heltid (100%). Arbetstiden är oreglerad vilket innebär att möten på kvällstid och ibland även helger förekommer. Mot bakgrund av detta finns det viss flexibilitet gällande förläggning av arbetstiden i övrigt.

Kvalifikationer
Du är noggrann, strukturerad och resultatorienterad. Du trivs både med ett högt arbetstempo och lugnare perioder. Du är van att arbeta med flera parallella projekt samtidigt, både självständigt och tillsammans med andra och kan hantera såväl korta deadlines och snabba bollar som långsiktiga arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många olika människor, är flexibel inför deras olika behov och har både ett gott bemötande och en god förmåga att skapa förtroende. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift. Du har datorvana och kan utnyttja sociala medier för samordning, kommunikation och mobilisering.

Det är meriterande om du har har erfarenhet av grafisk formgivning för både tryck och digitala kanaler samt av skapande av film och rörligt material.

Det är meriterande att ha erfarenhet av politiskt arbete och föreningsarbete i allmänhet och i synnerhet om Miljöpartiets ideologi, sakpolitik, organisation och inre arbete. Du delar givetvis Miljöpartiets gröna värderingar men det är inget krav att du är medlem i partiet.

Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation och etnisk eller religiös tillhörighet.

Så ansöker du
Skicka gärna din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 30 november 2022.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till: victoria.johansson@mp.se

Vi kommer genomföra intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Har du frågor om tjänsten kontakta victoria.johansson@mp.se,
tfn 072-583 15 15.

Fler lediga jobb

Miljöpartiet söker ekonomiassistent

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb