Miljöpartiet söker kanslichef för riksorganisationen

Är du en meriterad chef som söker meningsfullt arbete? Miljöpartiet de grönas riksorganisation söker en kanslichef, som är Miljöpartiets högsta tjänsteperson. Vi drivs av vårt engagemang för att göra världen till en bättre plats och söker en kanslichef som kan hjälpa oss att stärka vårt inflytande. 

Som kanslichef har du det övergripande ansvaret för hela riksorganisationen, både för dem som arbetar för den interna organisationen och för dem som arbetar direkt gentemot våra språkrör och riksdagsledamöter. Miljöpartiets riksorganisation arbetar med att stötta språkrörens, partistyrelsens och riksdagsgruppens arbete för att förverkliga partiets politik. Dessutom arbetar riksorganisationen med att stärka hela partiet och underlätta ideella krafters engagemang och delaktighet. Vårt kansli består av ett trettiotal kompetenta och engagerade medarbetare, avdelningschefer samt även cirka tjugo förtroendevalda. Kanslichefen är ytterst ansvarig för att beslut verkställs, att budget hålls, att styrdokument följs och att riksorganisationens arbetsmiljö är god.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av högre chefsposition med arbetsgivaransvar och av att leda och stötta medarbetare i deras arbete. Vi vill att du har förmåga att se till hela organisationen och är mån om din personal och deras arbetsmiljö.  Med din erfarenhet av att hantera svåra situationer och fatta snabba beslut trots ibland begränsad information, förväntas du agera snabbt och kommunicera dina beslut på ett tryggt, tydligt och förtroendeingivande sätt. Vi erbjuder dig ett utvecklande och dynamiskt arbete, och söker dig som tycker att det är utmanande och givande att arbeta stundtals i högt tempo och under hård press med förmågan att ändå hålla blicken mot framtiden.

Vi vill att du har eller är:

  • Chefserfarenhet med administrativ förståelse och meriter med god arbetsmiljö hos personal.
  • Politisk förståelse och strategisk förmåga.
  • God kännedom om partiet och dess organisation.
  • Erfarenhet av politiska förhandlingar på hög nivå.
  • En lagbyggare i komplexa sammanhang; både inom partiet och med samarbetspartier

Som person ser vi att du är empatisk, stabil, med god självinsikt. Du ska ha ett stort mått av omdöme, kunna skilja på det personliga och professionella och ha en förmåga att förhålla dig till detta i olika situationer. Din samarbetsförmåga måste vara hög, du ska kunna arbeta tillitsfullt tillsammans med chefer och medarbetare, för att tillsammans leverera resultat. För att klara av arbetet krävs det att du är lyhörd och bra på att samarbeta, prioritera och planera. Du måste vara strukturerad, beslutsam med strategisk höjd. Du är mål- och resultatinriktad, problemlösande och ser till helheten.

Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du delar givetvis Miljöpartiets värderingar. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid där chefer har förtroendearbetstid. En förutsättning för tjänsten är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Tillträde enligt överenskommelse. Mer information lämnas av partistyrelsens ordförande Marcus Friberg, (marcus.friberg@mp.se, 0733383309). Fackliga företrädare är Henrik Dahlbom, Akademikerföreningen (henrik.dahlbom@mp.se, 0707907007) och Fredrik Elisson, Unionen (fredrik.elisson@mp.se, 0732560032). Skicka ditt cv samt en presentation av dig och din arbetslivserfarenhet till ansokningar@mp.se. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 14 juli. Ange “Kanslichef” i ämnesraden.

“De ansökningshandlingar som du sänder in för specifik rekryteringsprocess kommer att sparas i 24 månader efter det datum då rekryteringsprocessen är avslutad i enlighet 4 kapitlet 3 § i diskrimineringslagen. Efter 24 månader kommer ansökningshandlingarna att raderas.”

Fler lediga jobb

Miljöpartiet i Europaparlamentet söker en pressekreterare

Miljöpartiet i Bryssel söker praktikant med fokus på policy

Miljöpartiets kansli i Europaparlamentet söker praktikant inom organisation och administration

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb