Miljöpartiets kansli i Europaparlamentet söker praktikant inom organisation och administration 

Vill du lära dig mer om politiskt förändringsarbete samtidigt som EU och världen går in i en avgörande period för att lyckas hindra den globala uppvärmningen? Vill du vara med i storpolitikens centrum och få inblick i EU:s institutioner? Då är detta en möjlighet för dig.

Till Miljöpartiets kansli i EU-parlamentet i Bryssel söker vi en praktikant med fokus på organisation, administration och planering. Vi erbjuder en spännande, lärorik och stimulerande praktikplats där du blir en del av vårt kansli som består av Miljöpartiets ledamöter och deras medarbetare. Som praktikant får du följa med och ge stöd i det dagliga arbetet med planering och organisation. Det innebär bland annat att hjälpa till med att organisera events och besöksgrupper men även administrativa uppgifter som att hantera mejl och boka möten.

Praktiken ger en god insyn i det dagliga arbetet för en politiker i EU-parlamentet, fördjupad kunskap om beslutsfattandet i EU och EU-institutionernas organisation och verksamhet.

Vi söker dig som antingen studerar eller som nyligen har avslutat din universitetsutbildning men som även har viss arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från folkrörelser och organisationer är meriterande. Vi vill att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person.

Arbetsspråken är svenska och engelska, men talar du fler språk som franska eller tyska är det meriterande. Det är av betydelse för oss att du delar våra grundläggande gröna värderingar, men du måste inte vara medlem i Miljöpartiet.

Praktikperioden är fem månader med start den 15 september. Din arbetsplats är på vårt kansli i EU-parlamentet i Bryssel. Som praktikant erhåller du en ersättning från EU-parlamentet på 1 350 euro per månad. Utöver detta får du ett schablonbelopp för resan till och från Bryssel vid början av praktiken.

Sista ansökningsdag är den 4 juli. Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan sker genom att fylla i följande formulär med bifogat CV – Länk till formulär

 

 

Vid frågor om praktikplatsen, vänligen mejla kanslichef Jeanette Perman (jeanette.perman@mp.se).

Fler lediga jobb

Miljöpartiet i Europaparlamentet söker en pressekreterare

Miljöpartiet söker kanslichef för riksorganisationen

Miljöpartiet i Bryssel söker praktikant med fokus på policy

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb