Miljöpartiets riksdagskansli förstärker press- och kommunikationsavdelningen med två pressekreterare

Vill du vara med och vässa Miljöpartiets kommunikation och arbeta med politik för en hållbar värld? Trivs du i en fartfylld, kreativ och dynamisk arbetsmiljö? Vi söker två pressekreterare inför och under EU-valrörelsen. Tjänsterna är placerade inom press- och kommunikationsavdelningen på Miljöpartiets riksdagskansli i Stockholm.

Din uppgift

Du är ett strategiskt och kommunikativt stöd till förtroendevalda inför och i möten med medier och ger god service till journalister. I rollen som pressekreterare ingår att arbeta fram budskap och underlag inför intervjuer, utspel och artiklar. Du samordnar och ansvarar för pressträffar och andra utåtriktade pressaktiviteter, och hanterar förfrågningar från journalister. Som pressekreterare deltar du även i strategisk kommunikationsplanering och förutsätts komma med egna initiativ. Som medarbetare på press- och kommunikationsavdelningen jobbar du tillsammans med andra pressekreterare och i nära samarbete med vår digitala redaktion. Du samarbetar också med strateger och politiskt sakkunniga. I valrörelsen kommer en hel del resor att ingå i arbetet.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av proaktivt och reaktivt pressarbete gentemot journalister och opinionsbildare. Har du erfarenhet av redaktionellt arbete eller av att arbeta med press i en politisk kontext är det en fördel. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och är insatt i Miljöpartiets politik. Du har en förmåga att agera snabbt, skriva målgruppsanpassade texter och klara korta deadlines. Som person har du hög personlig integritet, god känsla för service och förmåga att agera rådgivare med en prestigelös inställning.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. En av tjänsterna är en visstidsanställning och den andra ett vikariat under perioden februari–juni 2024, vikariatet har god chans till förlängning. Det är heltidstjänster på 35 timmar per vecka. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. En förutsättning för tjänsten är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.

Har du frågor om tjänsterna kan du efter den 7 januari kontakta Annica Hjerling, press- och kommunikationschef annica.hjerling@mp.se eller Caroline Wiklund, pressamordnare/ pressekreterare caroline.wiklund@mp.se. Fackliga företrädare är Sarah Bitamazire sarah.bitamazire@mp.se (SACO)och Malin Aldal (Unionen) malin.aldal@mp.se

Ansök med personligt brev och CV. Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se och ange “Pressekreterare” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 14 januari 2024, vi kommer att kalla till intervjuer löpande fr.o.m. vecka 3.

De ansökningshandlingar som du sänder in för specifik rekryteringsprocess kommer att sparas i 24 månader efter det datum då rekryteringsprocessen är avslutad i enlighet 4 kapitlet 3 § i diskrimineringslagen. Efter 24 månader kommer ansökningshandlingarna att raderas.

Fler lediga jobb

Miljöpartiets riksdagskansli söker en politiskt sakkunnig inom rättspolitik och migration

Miljöpartiets riksdagskansli söker en kanslisekreterare

Organisationssekreterare för Miljöpartiet de Gröna i Lund

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb