Miljöpartiets riksdagskansli söker en kanslisekreterare

Vill du arbeta med politik för en hållbar värld? Vill du driva på för att vi ska klara klimatkrisen? Vill du stärka jämställdhet och mänskliga rättigheter i Sverige och i världen? Då hör du hemma hos oss på Miljöpartiet. Vi söker en kanslisekreterare med ansvar för partistyrelsens och ledningsgruppens administration. 

Din uppgift

Som kanslisekreterare arbetar du i centrum av vår organisation och bistår partiets beslutande organ. Du ansvarar för administration och beredning av partistyrelsens möten och ärenden, samt administration och beredning av möten och ärenden som hanteras av partiets ledningsgrupp. Du säkerställer att underlag är korrekta och förankrade, du planerar framåt och följer upp tidigare fattade beslut. Du jobbar nära partistyrelsens ordförande och vice ordförande, riksdagsgruppens gruppledare och ledningen vid Miljöpartiets kansli.

Du upprätthåller och utvecklar administrativa och digitala rutiner. Tjänsten kan även omfatta annan typ av administration.

Tjänsten ingår i Miljöpartiets kansli i Stockholm. Du kommer att ingå i avdelningen för policy och organisation, tillsammans med politiskt sakkunniga, organisationsutvecklare och riksdagsgruppens sekreterare. Vi har en liten arbetsplats och beroende på vilka personer vi är på kansliet kan fördelningen av arbetsuppgifter och ansvar justeras.

Din profil

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet av administrativt arbete och gärna från en politiskt styrd organisation eller i civilsamhället. Du skapar struktur och ordning och gör det lätt för andra att få rätt information i rätt tid. Vi tror att du är en person som trivs med att ha många kontakter och att vara spindel i nätet. Du har lätt att kommunicera och uttrycker dig väl i skrift. Du är en van och nyfiken användare av Google Workspace eller motsvarande (t ex Microsoft 365) med intresse för att utveckla nya arbetssätt för hela kansliet med fokus på effektivitet och tydlighet. Arbetet kräver stort eget ansvar och driv och kan omfatta resor. Du bidrar socialt till ett fungerande och kreativt samarbetsklimat. Du har akademisk examen på högskole- eller universitetsnivå. Du delar Miljöpartiets värderingar och god kännedom om partiet är meriterande. Medlemskap i Miljöpartiet är inte nödvändigt.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Tjänsten är heltid (35 tim/vecka), tillsvidare med 6 månaders provanställning och med start så snart möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning, oreglerad arbetstid och möjlighet att delvis arbeta på distans. En förutsättning för tjänsten är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Mer information lämnas av policy- och organisationschef Lova André Nilsson lova.andre.nilsson@mp.se  Fackliga företrädare är Sarah Bitamazire (SACO) sarah.bitamazire@mp.se och Caroline Wiklund (Unionen) caroline.wiklund@mp.se

Ansökan med personligt brev och CV. Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se och ange “Kanslisekreterare” i ämnesraden. Observera att vi kan komma att kalla till intervjuer löpande. Sista ansökningsdag är den 11 februari 2023.

De ansökningshandlingar som du sänder in för specifik rekryteringsprocess kommer att sparas i 24 månader efter det datum då rekryteringsprocessen är avslutad i enlighet 4 kapitlet 3 § i diskrimineringslagen. Efter 24 månader kommer ansökningshandlingarna att raderas.

Fler lediga jobb

Miljöpartiets riksdagskansli söker en politiskt sakkunnig inom rättspolitik och migration

Miljöpartiets riksdagskansli förstärker press- och kommunikationsavdelningen med två pressekreterare

Organisationssekreterare för Miljöpartiet de Gröna i Lund

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb