Miljöpartiets riksdagskansli söker en organisationsutvecklare och projektledare

Vill du arbeta med politik för en hållbar värld? Vill du driva på för att vi ska klara klimatkrisen? Vill du stärka jämställdhet och mänskliga rättigheter i Sverige och i världen? Då hör du hemma hos oss på Miljöpartiet. Vi söker en organisationsutvecklare och erfaren projektledare för våra stora evenemang. 

Din uppgift

Som organisationsutvecklare kommer du jobba med medlemmar och förtroendevalda från hela landet. Vi vill göra det möjligt för människor att engagera sig på olika sätt, i kampanjer, i sociala medier, i ideella uppdrag eller som förtroendevalda politiker. Vi växer just nu kraftigt och har många nya medlemmar. Du kommer ingå i en tvärsektoriell arbetsgrupp för mobilisering och engagemang, med det gemensamma uppdraget att underlätta för partiet att fortsätta växa och för medlemmar och sympatisörer att aktivt delta i grön opinionsbildning.

Som projektledare kommer du att leda arbetet inför våra större evenemang, där kongressen är det största. Vi har en ny organisation och utvecklar nya arbetssätt. Som projektledare kommer du att ha ansvar för projektets ekonomi, tidplan och leveranser. Du kommer leda projektgrupper som vi tillsätter för större evenemang, och jobba tillsammans med kollegor som ansvarar för olika delprojekt. Under hösten 2023 håller MP kongress och du kommer att jobba nära vår nuvarande projektledare för kongressen för att lära och aktivt bidra.

Tjänsten är placerad på Miljöpartiets kansli i Stockholm. Du kommer att ingå i avdelningen för policy och organisation, tillsammans med politiskt sakkunniga, organisationsutvecklare och sekreterare, och även jobba nära kollegorna inom press och kommunikation.

Din profil

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet av arbete med organisation och projektledning. Vi tror att du är en person som trivs med att ha många kontakter och att vara lite spindel i nätet. Du har lätt att kommunicera och uttrycker dig väl i skrift. Du är en erfaren projektledare och jobbar med god struktur och ordning. Arbetet kräver stort eget ansvar och driv och kan omfatta resor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet eller i civilsamhället. Du bidrar socialt till ett fungerande och kreativt samarbetsklimat. Du har relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Du delar Miljöpartiets värderingar, men tidigare engagemang eller medlemskap i Miljöpartiet är inte nödvändigt.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Tjänsten är ett vikariat fram till sista juni 2024, med goda möjligheter till fast tjänst. Det är en heltidstjänst på 35 timmar per vecka. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. Kansliet är placerat i Gamla stan. En förutsättning för tjänsten är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Vi vill gärna att du kan börja så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.  Mer information lämnas av policy- och organisationschef Lova André Nilsson lova.andre.nilsson@mp.se  Fackliga företrädare är Henrik Karlsson (SACO) henrik.karlsson@mp.se och Caroline Wiklund (Unionen) caroline.wiklund@mp.se

Ansökan  med personligt brev och CV. Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se och ange “Organisationsutvecklare” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 9 juni 2023.

De ansökningshandlingar som du sänder in för specifik rekryteringsprocess kommer att sparas i 24 månader efter det datum då rekryteringsprocessen är avslutad i enlighet 4 kapitlet 3 § i diskrimineringslagen. Efter 24 månader kommer ansökningshandlingarna att raderas.

Fler lediga jobb

Miljöpartiets kansli i Europaparlamentet söker praktikant – kommunikation och sociala medier

Miljöpartiets kansli i Europaparlamentet söker praktikant – organisation och administration

Miljöpartiets kansli i Europaparlamentet söker praktikant – miljö och klimat

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb