Miljöpartiets riksdagskansli söker en politiskt sakkunnig inom rättspolitik och migration

Vill du arbeta med politik för en hållbar värld? Vill du driva på för att vi ska klara klimatkrisen? Vill du stärka jämställdhet och mänskliga rättigheter i Sverige och i världen? Då hör du hemma hos oss på Miljöpartiet. Vi söker en politiskt sakkunnig med kompetens inom rättspolitik, juridik och migration. 

Din uppgift

Du kommer jobba som politiskt sakkunnig med fokus på frågor som rör riksdagens justitieutskott och konstitutionsutskott, och som sakkunnig inom migrationspolitiken, där juridiska frågor har stor betydelse. Du kommer arbeta med politisk analys, utveckla och stärka partiets politik samt bidra i opinionsbildning och politisk kommunikation. Du kommer jobba nära tillsammans med partiets språkrör och förtroendevalda politiker på riksnivå. Du kommer ingå i ett team med andra politiskt sakkunniga och även samarbeta med kollegor inom exv. press och kommunikation samt med kollegor på EU-kansliet.

Vid behov kan du delta i analys- och utredningsarbete även inom andra sakområden eller i allmänpolitiska frågor, där du bidrar med allmän juridisk kompetens. Du kan även komma att bistå partiorganisationen i frågor av juridisk karaktär.

Beroende på din profil kan vi välja att justera uppdelningen av ansvarsområden. Arbetet kräver stort eget ansvar och att kunna hantera olika typer av samarbeten. Du förväntas att självständigt kunna driva arbetet mot uppsatta mål. Arbetet kan omfatta resor.

Tjänsten är placerad på Miljöpartiets rikskansli i Stockholm.

Din profil

Vi söker dig som har juridisk kompetens och erfarenhet av arbete inom migrationsfrågor, justitiefrågor och/eller andra frågor inom rättspolitiken, samt gärna även demokrati- och minoritetsfrågor.  Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet eller i civilsamhället. Du har bred allmänpolitisk kunskap och kännedom om Miljöpartiets politik. Du har en stark kommunikativ förmåga både muntligt och i skrift, och en känsla för politisk kommunikation. Du kan prioritera och du bidrar socialt till ett fungerande och kreativt samarbetsklimat. Du har relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Att kunna skapa förtroende, att vara noggrann och kunna arbeta både självständigt och i nära samarbete med ledamöter och kollegor är viktigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning eller erfarenhet av myndighetsarbete. Du delar givetvis Miljöpartiets värderingar, även om tidigare engagemang eller medlemskap i Miljöpartiet inte är nödvändigt.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Det är en heltidstjänst på 35 timmar per vecka. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. En förutsättning för tjänsten är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Vi vill gärna att du kan börja så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.  Mer information lämnas av policy- och organisationschef Lova André Nilsson, 073-074 1351 eller lova.andre.nilsson@riksdagen.se. Fackliga företrädare är Sarah Bitamazire (SACO) sarah.bitamazire@mp.se och Caroline Wiklund (Unionen) caroline.wiklund@mp.se.

Ansökan till tjänsten som politiskt sakkunnig med personligt brev och CV. Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se och ange “Politiskt sakkunnig” i ämnesraden. Vi kan välja att löpande kalla till intervju. Sista ansökningsdag är den 11 februari 2024.

De ansökningshandlingar som du sänder in för specifik rekryteringsprocess kommer att sparas i 24 månader efter det datum då rekryteringsprocessen är avslutad i enlighet 4 kapitlet 3 § i diskrimineringslagen. Efter 24 månader kommer ansökningshandlingarna att raderas.

Fler lediga jobb

Miljöpartiets riksdagskansli söker en kanslisekreterare

Miljöpartiets riksdagskansli förstärker press- och kommunikationsavdelningen med två pressekreterare

Organisationssekreterare för Miljöpartiet de Gröna i Lund

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb