Miljöpartiets riksdagskansli söker praktikant

Miljöpartiets riksdagskansli söker praktikanter inför hösten 2022.

Vill du jobba för klimatomställning och för ett medmänskligt samhälle? Är du intresserad av politik, kommunikation och demokratiska processer? Tycker du om att skriva och att jobba tillsammans med andra människor? Då kanske en praktikplats på Miljöpartiets riksdagskansli är något för dig!

Vi erbjuder praktikplats under perioden september-december 2022.

Praktiken har inriktning policyutveckling och politisk opinionsbildning. Vi tror att du läser en utbildning inom till exempel statskunskap, naturvetenskap, ekonomi eller juridik. Du delar vårt engagemang för klimat, miljö och mänskliga rättigheter och du vill vara med och förändra världen. Du är serviceinriktad och trivs att arbeta tillsammans med andra. Det är en fördel om du känner till Miljöpartiets politik och om du tidigare har varit engagerad i föreningslivet.

Riksdagskansliets uppgift är att ge Miljöpartiets ledamöter i riksdagen bästa möjliga stöd i sitt arbete. Du kommer att jobba tillsammans med våra politiska sekreterare och även ha dialog med riksdagsledamöter och anställda på partikansliet.

Du kommer att ta fram underlag och analyser inom aktuella politikområden, utveckla nya förslag, delta i möten med olika samhällsaktörer eller på andra sätt stötta ledamöternas arbete i riksdagen.

Vi erbjuder dig en utvecklande och ansvarsfull praktik i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du delar givetvis Miljöpartiets gröna värderingar, även om tidigare engagemang eller medlemskap i partiet inte är nödvändigt. Heltid 35 tim/vecka. Tillträde i september 2022 eller enligt överenskommelse. Praktiken är oavlönad.

Mer information lämnas av riksdagskanslichef Lova André Nilsson tel 073-073 1351. Skicka din intresseanmälan till ansokningar@mp.se snarast men senast den 2 maj 2022. Märk din ansökan med Praktikant till riksdagskansliet.

Fler lediga jobb

EU social media officer communications unit

EU social media for communications

Kommunikatör och kampanjledare till Gröna feminister

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb