Miljöpartiet i Malmö söker en valledare på 100%

Miljöpartiet de gröna i Malmö söker en valledare på 100% med start så snart som möjligt till och med 14 oktober 2022. Valledaren kommer tillsammans med valsamordnaren och valgruppen att leda MP Malmös valrörelse.

​​Vi söker en valledare för valrörelsen 2022!

Miljöpartiet har en vision om ett helt och hållbart Malmö. Vi vill se ett Malmö med rent vatten och ren luft, där barn är prioriterade framför bilar och livskvalitet inte mäts i parkeringsplatser. Ett Malmö där det är lätt att leva gott utan att tära på jordens resurser. Ett Malmö där klyftorna minskar och där samhället finns där när du behöver det, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.

Valet 2022 innebär ett vägval. Ska Malmö byggas på en fantasi om att vi kan fortsätta leva som om vi hade fyra jordklot eller på insikten att ett nytt vägval är nödvändigt? Vi har bestämt oss. Vi vill ge oss själva och våra barn förutsättningar att leva goda liv i balans med klimatet och naturen. Malmö behöver Miljöpartiet i styrande position för ställa om staden och öka den sociala rättvisan.

Därför söker vi nu en valledare som ska leda Miljöpartiet i Malmös valrörelse 2022. Delar du våra värderingar? Är du den pusselbit som behövs i vårt lag för att hela organisationen, från nya medlemmar till förtroendevalda, ska arbeta tillsammans för att uppnå bästa möjliga valresultat? Och vill du dessutom ha riktigt roligt med drivna kollegor som brinner för samma värderingar som du! Då är detta rätt roll för dig!
 
Vi vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats, och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet.

Om tjänsten och arbetsuppgifter

Valledaren har det strategiska ansvaret för att planera och leda valrörelsen. I arbetet ingår att leda valgruppen, som också består av valsamordnare, styrelserepresentant, kommunikationsansvarig och medlemmar. Du har ansvar för att genomföra partiets valplan och du arbetsleder valsamordnaren.

Som valledare har du även ansvar för att organisera samarbetet med MP Malmös medlemmar. Du är motorn som gillar att inspirera, peppa och inte är rädd för att hugga i.  Du  kan se medlemmarnas individuella  potential och utvecklar tillsammans med dem en valrörelse där olika typer av engagemang får utrymme att hjälpa oss växa.

Tillsammans med vår valsamordnare utgör du Miljöpartiet i Malmös kansli under valrörelsen. Kansliet arbetar tillsammans med föreningens engagerade styrelse och medlemmar för att bedriva och utveckla vår verksamhet.

Tjänsten är på 100% från tidigast möjliga tillträdesdatum fram till den 14 oktober 2022, då valarbetet avslutas och valutvärderingen ska vara sammanställd.

I samband med att tjänsten avslutas kommer  Miljöpartiet i Malmö att tillsätta  en tjänst som medlemskoordinator, där fokus ligger på att skapa förutsättningar för att värna och utveckla medlemmarnas engagemang. Här ingår ansvar för utbildningar, medlemsträffar med mera. Tjänsten som medlemskoordinator kommer att vara på 80%, och erfarenheter från rollen som valledare är meriterande.

Kompetenskrav

Som valledare har du:

Erfarenhet av politiskt arbete. Du delar våra gröna värderingar och känner till partiets ideologi och politik. Du håller dig tillräckligt uppdaterad lokalt, regionalt och nationellt för att kunna besvara enkla frågor eller hänvisa till rätt person.

God förmåga till och erfarenhet av ledning och styrning. Du är van vid att instruera, coacha och bidra till arbetsledd personals utveckling. Du har också förståelse för de förutsättningar som ledarskap i en ideell organisation medför.

God förmåga till organisation. Erfarenhet av att under eget ansvar upprätthålla strukturer och få jobbet gjort även när förutsättningarna förändras.

Ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Förmåga att konstruktivt leda en föränderlig process där valplanens mål prioriteras med hänsyn till organisationens och medlemmarnas förutsättningar.

God kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt. Ett gott bemötande och ödmjukhet gentemot kandidater, medlemmar, kollegor och i samtal med väljare. 

Datorvana och viss förmåga kring framställning och redigering av grafiskt material. Kan med enkelhet lära dig och dagligen använda program som Word, Indesign, Google-tjänster, Photoshop eller andra bildhanteringsprogram, medlemswebb-plattformen, Easyvote och sociala medier

Meriterande:

Erfarenhet av att arrangera event eller kampanjarbete inom ideell verksamhet, yrkesliv eller via sociala medier är meriterande. 

Erfarenhet av involvering, dialog och att leda medskapande aktiviteter som utgår ifrån olika individers olika förutsättningar och drivkrafter är meriterande. .

Arbetsledning, kollegor och arbetsplats
Valledaren arbetar på Miljöpartiet i Malmös kansli tillsammans med valsamordnaren. En god förmåga att samarbeta och fördela arbetsuppgifter är här avgörande. Lika viktigt är en god kontakt med partiets personal på stadshuset, styrelsens ledamöter och organisationens medlemmar.

Valledaren arbetsleds av personalansvarig i Miljöpartiet i Malmös styrelse.

Miljöpartiet i Malmö följer Fremias kollektivavtal för Tjänstemän i Civilsamhället och tjänsten utgår från målstyrd arbetstid, vilket kan innebära arbete kvällar och helger.

Skicka din ansökan till: [email protected] och [email protected]
Sista ansökningsdag är: 21-12-12. Intervjuerna kommer ske löpande och kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden är slut.

För frågor kontakta:
Gustav Svanborg Edén, Ordförande Miljöpartiet de gröna i Malmö
tel. 0723252623 
Epost: [email protected]

Kerstin Wallin, styrelseledamot Miljöpartiet de gröna i Malmö
tel. 0733248488
Epost: [email protected]

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: