Miljöpartiet i Malmö söker politisk sekreterare

Lyssna

Är du vår nya politiska sekreterare?

Miljöpartiet har en vision om ett helt och hållbart Malmö. Vi vill se ett Malmö med rent vatten och ren luft, där barn är prioriterade framför bilar och förskolor är viktigare än parkeringsplatser. Ett Malmö där det är lätt att leva gott utan att tära på jordens resurser.

Malmö ska vara en stad där alla har lika möjligheter att delta och utvecklas, där alla har ett jobb att gå till och en bostad att komma hem till. En hel stad där alla barn har rätt till en trygg uppväxt med samma möjligheter att förverkliga sina drömmar och där människor kan mötas på lika villkor. En stad där varken sexism, rasism, homofobi eller någon annan form av diskriminering accepteras.

Utmaningarna vi står inför är stora. Men det finns hopp.

Vi vet vad som måste göras. Nu behövs politiker som vågar lyfta blicken och fatta modiga beslut. Det behövs en politik som minskar överkonsumtionen av prylar och plast. Som utjämnar skillnader i uppväxtvillkor. Som satsar på cykel och kollektivtrafik. En politik som erbjuder utsatta människor en hjälpande hand. Som vägrar acceptera luft som gör barnen sjuka eller hav som inga fiskar kan leva i. Som ser att arbetslöshet och hemlöshet inte är ett karaktärsdrag, utan en tillfällig situation som vi ska lösa tillsammans.  

Vi är den första generationen som fullt ut förstår klimathotet och vi är den sista som kan stoppa det. För vår egen och alla kommande generationers skull, måste vi våga agera NU.

Därför söker vi nu en politisk sekreterare med ansvar för kommunikation.

Delar du våra värderingar? Är du den pusselbit som behövs i vårt lag för att hjälpa våra förtroendevalda att driva igenom de beslut som behövs för Malmö? Längtar du efter att arbeta i en organisation som tar tillvara och värdesätter din professionella kompetens och drivs av en djup ideologisk övertygelse om solidaritet med människor och natur? Och vill du dessutom ha riktigt roligt med drivna kollegor som brinner för samma värderingar som du?

Då är detta rätt roll för dig!

Vi erbjuder dig ett krävande men utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö i ett litet men sammansvetsat gäng som har mycket höga ambitioner med sitt arbete. Vi vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats, och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet.

 

Om tjänsten

Den tjänst som nu utlyses är en av tre, och kommer ha ett särskilt ansvar för kommunikationen externt och internt. Övriga två tjänster utgörs av gruppledare och en sakkunnig politisk sekreterare. Du kommer också arbeta nära kommunfullmäktigegruppen, partiorganisationen och dess anställda. Arbetsgivare är Malmö stad och ditt arbete leds av gruppledaren. Tjänsten är på 100% (40h/vecka), och är ett förtroendeuppdrag som väljs från tillträdesdatum och som längst tom 14/10 2022. Det innebär också att du har rätt till tjänstledighet från ditt nuvarande jobb under den tid uppdraget varar.   

Du kommer arbeta nära gruppledare och den andra politiska sekreteraren, och utgöra stöd för våra förtroendevalda i deras arbete. Din huvudsakliga placering är på Malmö stads stadshus. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Exempel på arbetsuppgifter utöver ordinarie arbetsuppgifter för politiska sekreterare:

  • Ta fram kommunikationsplan för lång och kort sikt.

  • Ansvara för omvärldsbevakning och uppföljning av kommunikationsplanen

  • Skriva debattartiklar, pressmeddelanden och sköta presskontakter.

  • Ansvara för MP Malmös sociala medier samt vår hemsida.

  • Aktivt delta i nätverk med andra politiska sekreterare i Miljöpartiet.

  • Andra förekommande arbetsuppgifter

 

Vi söker dig som  

vill arbeta i en starkt idéburen organisation med kollegor som brinner för sitt arbete.

Erfarenhet av politiskt arbete och sakpolitik är meriterande, men inte avgörande. Däremot tror vi att du som söker har erfarenhet av professionellt kommunikationsarbete sedan tidigare, till exempel press, marknadsföring, events eller annan kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet från idéburen sektor, men det är inget krav.

Du behöver vara en god skribent med förståelse för kommunikation av värdebaserade budskap. Du trivs med ett högt tempo och korta deadlines och kan arbeta med olika kommunikationskanaler. Erfarenhet av arbete med rörlig bild och ljud samt digitala kanaler är meriterande, liksom bildbehandling och layout.

Du behöver tycka om och ha lätt för att skapa förtroende, vara noggrann och kunna arbeta både självständigt och i nära samarbete med gruppledare och kollegor. Du tar gärna egna initiativ men spelar bra i lag. Du kommer ha kontakt med många olika människor och det är viktigt att du är flexibel och har ett gott bemötande. Du delar givetvis Miljöpartiets gröna värderingar även om medlemskap i Miljöpartiet inte är nödvändigt.

 

Ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till [email protected] senast den 27 januari. Vi kan komma att be dig om ett arbetsprov under rekryteringsprocessen. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten, kontakta oss gärna:

Märta Stenevi, gruppledare
0732-342482

Johanna Öfverbeck, politisk sekreterare
0709-948693

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: