Miljöpartiet i Malmö söker praktikant för vårterminen 2024

Miljöpartiet i Malmö söker praktikant för vårterminen 2024

Om Miljöpartiet

Miljöpartiet bildades 1981 och uppstod ur rörelser för miljö, solidaritet, jämställdhet och fred. Idag gör vi politiken grönare och vi utgår ifrån att vi lever inom naturens ramar, med insikt om vårt djupa beroende av varandra. Vi vill vara en röst för dem som inte kan göra sina röster hörda. Denna gränslösa solidaritet kan uttryckas trefaldigt:

 • solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
 • solidaritet med kommande generationer
 • solidaritet med världens alla människor

Nu söker Miljöpartiet i Malmö en organisationspraktikant för vårterminen 2024 som kan bidra till att stärka vår verksamhet och att göra en bra Europaparlamentsvalrörelse!

Om arbetet

Som praktikant arbetar du tillsammans med dina kollegor för att göra föreningen roligare att vara medlem i, sänker trösklarna för medlemsengagemang och bidrar till att stärka Miljöpartiets närvaro och synlighet i Malmö. Du är en person som har egna idéer, och kan kanalisera andras idéer, för att bidra till en piggare och mer energisk förening.

Mycket av ditt arbete kommer att kretsa kring EU-valrörelsen, som sker i slutet av praktikperioden. Dina arbetsuppgifter kommer att vara av både strategisk och operativ art. Det strategiska arbetet kan exempelvis handla om att tillsammans med Valgruppen och övriga anställda planera hur Miljöpartiet ska synas och nå ut till väljare i Malmö. Det operativa arbetet kan bland annat vara att delta i kampanjer på stan, arrangera medlemsaktiviteter och utåtriktade möten, hantera våra sociala medier och administrera kanaler för intern kommunikation.

Eftersom praktiken genomförs som en del av din utbildning så är det viktigt att arbetet motsvarar de krav som ställs i kursplanen, och att du får ut mesta möjliga kunskap från din tid med oss. Exakta arbetsuppgifter bestäms därför i samråd mellan dig och din handledare.

Praktikanten arbetar på Miljöpartiet i Malmös kansli tillsammans med partiets övriga personal. En god förmåga att samarbeta och fördela arbetsuppgifter med kollegorna är här avgörande. Lika viktigt är en god kontakt med partiets personal på stadshuset, styrelsens ledamöter och organisationens medlemmar samt anställda och förtroendevalda inom Miljöpartiets Skåneavdelning. Praktikanten handleds av en av kollegorna på arbetsplatsen.

Kvalifikationer och egenskaper

Du delar de gröna värderingarna och känner till partiets ideologi, men du behöver inte vara medlem i Miljöpartiet. Vidare söker vi dig som uppfyller dessa kvalifikationer och egenskaper:

 • Pågående högskolestudier inom ett relevant ämne och anmäld till praktikkurs.
 • God förmåga att arbeta självständigt, du tar initiativ och får saker att hända.
 • God förmåga att hantera situationer som inte fortlöper planenligt.
 • God kommunikationsförmåga, skriftligt och muntligt.
 • God samarbetsförmåga.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Följande egenskaper är meriterande:

 • Kunskap inom ytterligare språk utöver svenska och engelska.
 • Erfarenhet av engagemang inom föreningslivet.
 • Erfarenhet av olika datorprogram och förmåga att lära sig nya digitala verktyg.

Miljöpartiet i Malmö är en förening som arbetar för att motverka alla typer av diskriminering och välkomnar alla sökanden. Vi är öppna för eventuella anpassningar av arbetsplatsen.

Om tjänsten

Anställningsform: Obetald praktik inom ramen för en pågående utbildning. Praktiken genomförs under terminstid, minst 18 och högst 20 veckor, och exakta datum för tillträde och avslutning bestäms genom överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: Heltid, motsvarande 40 timmar/vecka.

Arbetstid: Liksom för våra anställda utgår praktiktjänsten från målstyrd arbetstid, vilket kan innebära arbete kvällar och helger.

Arbetsplats: Arbetet utgår ifrån vårt kontor på Drottningtorget 2A i Malmö. Viss möjlighet för arbete från annan plats finns utifrån verksamhetens behov och överenskommelse.

Så här ansöker du

CV och personligt brev skickas senast den 5 november 2023 till: malmo@mp.se. Ange “Ansökan praktikplats vårterminen 2024” i ämnesraden.

Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktperson vid frågor: MP Malmös ordförande, Bassem Nasr, som nås på telefonnummer 0762644535 eller bassem.nasr@mp.se.

Lediga jobb i Malmö

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb