Valmanifest 2018-2022

Valmanifest 2018-2022

Miljöpartiet ser att Malmö står inför två stora utmaningar, klimathotet och den ökande ojämlikheten i staden. Vi presenterar därför 20 förslag för att under mandatperioden skapa ett helt och hållbart Malmö.


Miljöpartiet vill se ett hållbart Malmö med rent vatten och ren luft, där barn är prioriterade framför bilar och förskolor är viktigare än parkeringsplatser. Ett Malmö där det är lätt att leva gott utan att tära på jordens resurser.

Malmö ska vara en stad där alla har lika möjligheter att delta och utvecklas, där alla har ett jobb att gå till och en bostad att komma hem till. En hel stad där alla barn har rätt till en trygg uppväxt med samma möjligheter att förverkliga sina drömmar.

I vårt valmanifest presenterar vi 20 offensiva förslag för hur vi kan minska antalet bilar i staden, göra luften och vattnet renare och barnens uppväxtmiljöer tryggare.

Vi vill bland annat införa bilfria zoner runt våra skolor, storsatsa på solenergi och fördela mer resurser till de skolor som behöver det mest.

Vi är den första generationen som fullt ut förstår klimathotet och vi är den sista som kan stoppa det. För vår egen och alla kommande generationers skull, måste vi agera NU. Klimatet kan inte vänta.

Läs hela valmanifestet här.

 

Nyheter på Valmanifest 2018-2022

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter