Med miljöpartiet ska Mellerud bli bästa miljökommun i väst

Lyssna

Det säger Miljöpartiets Henrik Sandberg och Lill Kristoffersson som i samband med årets Kanalyra serverade förfriskningar och informerade om en ny motion från Miljöpartiet.

Henrik Sandberg och Lill Kristoffersson, MP Två av de MP- företrädare som var ute och kampanjade på Storgatan i samband med årets Kanalyra i Mellerud.

-         Mellerud har fantastiska möjligheter för att bli en ledande miljökommun, menar Henrik Sandberg som kommer att vara en av Miljöpartiets toppkandidater i valet 2018;

-         Det handlar om att se helheten, hur vi bygger, hur vi värmer upp, hur vi jobbar för att göra innemiljön giftfri och hur vi återvinner och sorterar vårt avfall, fortsätter Sandberg.

Motionen ligger i linje med partiets lokala slogan ”Sortera sopor – inte människor”. En slogan som Lill Kristoffersson känner starkt för:

-         Debattörer språkar ofta om att det är svårt att hantera asyl- och migrationspolitik, men vår tids största ödesfrågor är och förblir miljö, biologisk mångfald och klimat, menar Kristoffersson som är partiets ledamot i Dalslands miljönämnd.

I motionen som lämnas in av partiets gruppledare Tony Johansson efterlyser Miljöpartiet strategier och förslag för att göra Mellerud till en stark miljökommun.

-         Utan strategier och ambitioner så tappar kommunen styrfart, menar Johansson. Mellerud har verkligen rasat i jämförelse med grannkommuner som Trollhättan och Åmål. Det är det som vi vill, kan och bör vända!

***

Länkar:  

Miljöpartiets motion

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: