Mer om Abdullahi Hassan Moalin

Abdullahi Hassan Moalin om politik

 

 

Politik

Jag vill arbeta med integrations- och demokratifrågor utifrån ett miljöperspektiv. Alla ska kunna ha en chans att integreras sig i samhället. Språket/utbildning, kunskap om det svenska samhället och sist men inte minst att få ett arbete, är de viktigaste områdena för bra integration. Att ta fram en integrationspolicy som är anpassad till arbetsmarknaden såväl på statlig, regional eller på kommunal nivå som till privata sektorn, är viktigt. För att kunna få in mer utrikes födda till arbetssektorn är det en av de frågor som jag vill arbeta med.

I valet 2014 fick jag många personröster och är nu ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och i Socialnämnden.

Personligt

Hej! Jag heter Abdullahi Hassan Moalin. Bor i Vänersborg och arbetar som integrationskonsulent i Danwadaag Lotsförening. Jag är också ordförande till somaliska framtid och träffpunkt föreningen som bildades 2002. På det personliga planen så är jag far till sex barn och lever tillsammans med min fru.

Till mina fritidsintressen hör att vara engagerad i föreningslivet, där jag bland annat brinner för att hjälpa invandrarungdomar som har problem eller att arbeta i förebyggande syfte, så att de som sköter sig inte hamnar i snett, i missbruk mm. Jag tycker också om att umgås med min familj, samt att arbeta med integrationsfrågor.

 

 

Uppdrag

  1. Integrationsberedning
    1. Abdullahi Hassan Moalin