Anton Larsson

Styrelseledamot MP Halland och sammankallande Grön Ungdom Väst

Antons hjärtefrågor

Demokrati och politik.

Demokrati ska inte tas för given. Vi måste varje dag skydda och stärka den. Det samma gäller öppenheten i Sverige och Europa.

Medmänsklighet.

Vi står upp för en öppen och human flyktingpolitik – och för fred, rättvisa och klimat i världen.

Ekonomi och skatter.

Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Vi vill ställa om till en ekonomi där vi byter, lagar och återanvänder istället för att slänga och köpa nytt. Vår princip är enkel: högre skatt på miljöförstöring, lägre skatt på det som är bra för miljön.

Mer om Anton Larsson

Anton Larsson om politik

Det finns många anledningar till att jag redan som 14-åring valde att gå med i Miljöpartiet och engagera mig partipolitiskt.

Först och främst var det pågrund av frustration. Jag kunde inte förstå varför jag ansågs vara för ung för att rösta när jag var mer insatt i politik än vuxna  min närhet. Idag har det gått 4 år och jag kan fortfarande inte förstå det. 

Den andra anledningen var för att jag alltid trott på medmänsklighet. Det är en självklarhet att alla männsikor är lika mycket värda och har därför samma rätt till sitt liv oavsett om de är födda i ett krigsdrabbat område eller inte. 

För det tredje så var det för att jag inte kunde förstå varför det verkade som att ingen förstod att lösningen ligger på bordet och gynnar alla utan klimatskurkarna. Jag står än idag fast vid dessa tre hjärtfrågor och för varje dag som går mer och mer övertygad om att med demokrati, medmänsklighet och grön skatteväxling så kan vi inte bara vinna val utan också rädda världen.

 

Personligt

Det handlar inte längre om att rädda världen för våra barn och barnbarn. Vi är de barnen och barnbarnen. Jag är nyss fyllda 18 år gammal och tillhör den generationen som kämpar för sin egen framtid. Den generationen som kämpar för ett öppet samhälle där alla är välkommna och lyssnas på, men framförallt också kämpar för att bevara vår planet. Jag kämpar för att om 60 år kunna veta att jag gjort allt jag kunnat för att stoppa den klimatförändring som världen just nu drabbas av. Jag kämpar för att om 60 år kunna berätta för mina barnbarn om vad som skulle kunnat hänt om vi inte stoppat klimatkatastroferna. Min kamp börjar nu.

CV

IDEELLA UPPDRAG

Tidgare elevrådsordförande för Smedningeskolans elevråd.

Tidigare ordförande för Donnergymnasiets elevkår.

Tidigare ordförande för Kungsbacka ungdomsråd.

Tidigare verksamhetsrevisor för Kungsbacka ungdomsråd.

Tidigare verksamhetsrevisor för Sveriges Ungdomsråd.

Tidigare ordförande för Sveriges elevråd - VÄST

Tidigare ordförande för Västsveriges förenade ungdomsråd.

Nuvarande ekonomiskt ansvarig i styrelsen för Donnergymnasiets elevkår

Nuvarande verksamhetsrevisor Sveriges elevråd - SVEA

 

POLITISKA UPPDRAG

Nuvarande styrelseledamot MP Kungsbacka

Nuvarande språkrör Grön Ungdom Halland

Nuvarande styrelsen för Grön Ungdom Väst

 

ARBETEN
Tidigare medarbetare hos Inge Andersson eftr. odlingar

Tidigare vårdbiträde på Löftagårdens äldreboende

Nuvarande barista på Espresso House 

Uppdrag

  1. Nämnden för förskola och grundskola
    1. Anton Larsson