Daniel Ekblom

Styrelseledamot Hudiksvall/Nordanstig

Daniels hjärtefrågor

Djurrätt och djurskydd.

Klimat- och miljöfrågor.

Lag och ordning.

Alla ska kunna känna sig säkra och trygga. Vi vill utbilda fler poliser, jobba förebyggande för att motverka kriminalitet och sätta stopp för den organiserade brottsligheten.

Daniel Ekblom

Mer om Daniel Ekblom

Daniel Ekblom om politik

Valet att engagera mig inom Miljöpartiet hänger samma med det jag anser vara de viktigaste frågorna: Djuromsorg, Miljö och Klimat samt Lag och Ordning.

Jag har en mycket stark känsla och empati för våra djur, såväl tamdjur som de vilda, där jag anser att vi har en skyldighet att agera på ett etiskt och moraliskt försvarbart sätt. Vi är tillsammans med djuren boende på vår planet och skall därför samexistera med dessa, det kan och skall inte bara ske på människans promisser och eget välbefinnande. Vi måste visa solidaritet med alla djur på vår gemensamma planet.

Grunden till allas vår överlevnad och fortsatta existens på denna enda planet är att vi respekterar jordens egna naturlagar. Därför kan vi inte fortsätta att leva i ett slit- och slängsamhälle där vi lever över jordens resurser som att vi hade fyra jordklot att tillgå. Människan behöver komma till sans och visa solidaritet med moder jord.

Lag och ordning har alltid haft en stark betydelse för mig där vi måste respektera varandra och de demokratiska lagarna. Bryter man mot dem så leder det till konsekvenser av olika slag. Jag har en stark tro på ett grundläggande förebyggande arbete som handlar om att alla skall ha en trygghet när man växer upp och då få lära sig vad som är rätt och fel. Jag anser också att det är lika viktigt att grova brottslingar som väljer att inte följa vår lagstiftning kan lagföras och sättas bakom lås och bom, med rehabilitering som utgångspunkt, när så behövs.

Personligt

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har ett växelvis boende i Svågadalen. Jag bor tillsammans med mina hundar, Golden retrievers, och engagerar mig mycket i att träna dem för apportering.

Jag har under större delen av mitt liv arbetat inom restaurangbranschen där jag även drivit egen krog under nio år. I Svågadalen driver jag en biodling, Svågadalens Honung, och har även en artistförmedling som drivs på fritiden.