Mer om Esabelle Dingizian

Esabelle Dingizian om politik

Allt är politik, brukar jag säga när jag är ute och talar med ungdomar. Att ta ställning och engagera sig politiskt är att ta ansvar och inte bara låta någon annan bestämma hur det ska vara. Men någonstans krävs modiga makthavare som vågar släppa in.

Min vardag är fylld med möten med människor som jobbar med och för ungas framtid. Eldsjälar som ger mig kunskap och insyn om hur vardagen ser ut för ungas möjligheter för att förverkliga sig och försörja sig. Dessa möten blir underlag för mina politiska förslag. I Miljöpartiets riksdagsgrupp är jag ansvarig för ungdomsfrågor, så det förväntas att jag ska leverera kloka förslag. Det gör jag!

Förutom mitt arbete med ungas framtid har jag ett stort engagemang i jämställdhetsfrågor. Det är där mitt politiska arbete började, orättvisan mellan könen. Jag blev feminist innan jag visste att ordet fans och har kämpat för ett mer jämställt samhälle på olika plan. Jag tror nämligen på en värld där det finns frihet att få göra sina val och att makten är jämt fördelad mellan könen.

Personligt

Med rötter i Armenien och uppväxt i Malmö känns Botkyrka ganska hemma för mig.

Botkyrkas slogan ”långt ifrån lagom” känner jag igen mig i. I Botkyrka bor hela världen och jag är en del av den. Jag har bott i Botkyrka i 23 år med min familj.

När jag inte studerar omvärlden och jobbar med politiken försöker jag motionera, laga mat och ta hand om mina växter. Min man, Dan, som är kommunalråd, och jag försöker hitta så mycket gemensam tid som möjligt. Vår stora utmaning är att också prata om annat än politik.