Per-Inge Lidén

Språkrör, kommunalråd, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden och andre vice ordförande i Karlstads Stadshus AB.

Robert Halvarsson
Per-Inges hjärtefrågor

Nya jobb.

Fler ska ha ett jobb att gå till. Vi vill skapa jobb genom att rusta upp miljonprogrammen, bygga ut vind- och solkraften och storsatsa på järnvägen.

Migration och lika rätt.

Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser där alla kan flytta, men ingen tvingas fly. Verkligheten är idag långt från vår vision. Vi vill ändra på mycket.

Barn och ungas rättigheter.

Utrikespolitik och global rättvisa.

En grön utrikespolitik betyder en aktiv och självständig utrikespolitik. Sverige ska arbeta för en global utveckling för att bekämpa fattigdom, för demokrati och för mänskliga rättigheter.

Per-Inge Lidén

Mer om Per-Inge Lidén

Per-Inge Lidén om politik

Jag tror på vårt demokratiska system där människor från olika bakgrunder kan gå in och engagera sig politiskt under några år. Det kommunala självstyret där vi som bor här i Karlstad själva styr över nästa allt som rör vår vardag är en stor utmaning men också ett ansvar. Jag tror på ett samhälle där kulturen och människors möten står i centrum och där vi kan leva gott också om 500 år. Då behöver vi en grön energiomställning, kollektiva transporter, en stadsplanering med människan i centrum och massor av kultur, musik, konst och bra religion i den goda gröna staden.

Personligt

Jag är uppväxt vid en liten sjö som heter Billingen söder om Arvika. Alltsedan dess gillar jag vatten i olika former, seglar gärna på Vänern när det är sommar. Jag har sex barn och att leva med barn i olika åldrar är något av det viktigaste och det som gett mig mest i mitt liv. Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor ur ett internationellt perspektiv och jag är särskilt intresserad av den kongolesiska kulturen som jag tycker har så mycket att ge oss i Västeuropa. Mina två största förebilder är en kongolesisk kvinnlig teolog och fredskämpe som hette Kimpa Vita och som levde i slutet av 1600-talet samt  Nelson Mandela som ledde försoningsprocessen i Sydafrika. För övrigt vill jag rädda världen genom att arbeta lokalt med grönt radikalt politiskt arbete här i karlstad.

CV

Jobbat 25 år inom kyrkan med församlingsarbete, som internationell sekreterare och några år i Brazzaville med att utveckla pedagogiken inom kyrkans barn- och ungdomsrörelse. Var i början av 90-talet ordförande i den svenska antiapartheidrörelsen. Sedan 2010 språkrör för MP Karlstad och kommunalråd med särskilt ansvar för kommunstyrelsens arbete med infrastruktur, näringsliv och översiktsplanering. Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och i Värmlandstrafik.

Uppdrag

 1. Arbetsmarknads-och socialnämnden
  1. Per-Inge Lidén
 2. Karlstads Stadshus AB
  1. Per-Inge Lidén
 3. Kommunfullmäktige Karlstad
  1. Anna Wilén
  2. Asso Zand
  3. Lars Karlsson
  4. Monika Bubholz
  5. Ove Björklund
  6. Per-Inge Lidén
  7. Robert Halvarsson
  8. Torbjörn Nilsson
 4. Kommunstyrelsen Karlstad
  1. Monika Bubholz
  2. Per-Inge Lidén
 5. Ledningsgruppen Miljöpartiet Karlstad
  1. Birgitta Westlund
  2. Jan Kardemark
  3. Monika Bubholz
  4. Ove Björklund
  5. Per-Inge Lidén
  6. Ulrik Scheller
 6. Regionala polisstyrelser
  1. Barbro Feltzing
  2. Birgitta Karstensson
  3. Birgitta Skoglund
  4. Carl van der Weyden
  5. Elsa Christersson
  6. Eva Simonsson
  7. Ewa Larsson
  8. Inger Schörling
  9. Jan Grounes
  10. Kerstin Axén Krag
  11. Kew Nordqvist
  12. Patricia Vildanfors
  13. Per-Inge Lidén
  14. Per-Inge Olsson