Jane Fredriksson

Styrelseledamot i Miljöpartiet de gröna i Osby

Jane Fredriksson
Janes hjärtefrågor

Äldrepolitik.

Alla äldre ska ha möjlighet att vara aktiva och må väl så länge som möjligt. Alla ska kunna fortsätta göra egna val och känna att livet är innehållsrikt. Det ska också vara lätt för den som är äldre att ta del av sin närmiljö och av samhället.

Migration och lika rätt.

Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser där alla kan flytta, men ingen tvingas fly. Verkligheten är idag långt från vår vision. Vi vill ändra på mycket.

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten för att Sverige ska bli ett fossilfritt välfärdsland.

Hälso- och sjukvård.

Den som behöver vård ska kunna lita på att få professionell vård i rätt tid. Vården behöver bli smartare organiserad och samhället behöver utvecklas så att det främjar hälsa.

Jane Fredriksson

Mer om Jane Fredriksson

Jane Fredriksson om politik

Jag vill jobba politiskt för ett bättre och öppnare Osby. Jag vill att alla ska känna sig välkomna oavsett var de kommer ifrån, vad de tror på eller vem de är kära i. Ett bättre Osby innebär också en ännu bättre äldreomsorg med förbättrade arbetsvillkor för personalen. Jag vill också att Osby kommun ska prioritera miljöfrågor högre för att kunna vara en bra kommun även för kommande generationer.

Personligt

Jag är nybliven sjuksköterska och arbetar på vårdavdelning på sjukhus. Tidigare har jag arbetat inom äldrevården och demensvården. Tycker mycket om att arbeta med vård, men anser att det finns en hel del som kan förbättras. Jag bor i ett litet radhus i Osby med min sambo och katt. På fritiden gillar jag mest att sy och sticka.