Jane Fredriksson

Styrelseledamot i Miljöpartiet de gröna i Osby kommun

Jane Fredriksson
Janes hjärtefrågor

Äldrepolitik.

Migration och lika rätt.

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Vi vill öka takten. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland.

Hälso- och sjukvård.

Den som söker vård ska få rätt hjälp i rätt tid. Allt vi kan göra för att minska ohälsan sparar pengar som vi kan använda för att bygga ut vården.

Jane Fredriksson

Mer om Jane Fredriksson

Jane Fredriksson om politik

Jag vill jobba politiskt för ett bättre och öppnare Osby. Jag vill att alla ska känna sig välkomna oavsett var de kommer ifrån, vad de tror på eller vem de är kära i. Ett bättre Osby innebär också en ännu bättre äldreomsorg med förbättrade arbetsvillkor för personalen. Jag vill också att Osby kommun ska prioritera miljöfrågor högre för att kunna vara en bra kommun även för kommande generationer.

Personligt

Jag är nybliven sjuksköterska och arbetar på vårdavdelning på sjukhus. Tidigare har jag arbetat inom äldrevården och demensvården. Tycker mycket om att arbeta med vård, men anser att det finns en hel del som kan förbättras. Jag bor i ett litet radhus i Osby med min sambo och katt. På fritiden gillar jag mest att sy och sticka.

Uppdrag

  1. Vård och omsorgsnämnden
    1. Jane Fredriksson