Johannes Wretljung Persson

Ordförande för MP Västerås

Johannes hjärtefrågor

Demokrati och politik.

Klimat.

Klimatfrågan är vår tids stora ödesfråga. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer, våra barn och barnbarn.

Johannes Wretljung Persson

Mer om Johannes Wretljung Persson

Johannes Wretljung Persson om politik

Demokrati och inflytande

För mig är det viktigt att alla människor får lika goda förutsättningar att påverka samhället. Vissa grupper i samhället hörs mer i debatten eftersom de har förutsättningar till det. Andra grupper har svårare att påverka samhället, det är dessa som vi i politiken måsta ta ansvar för att lyssna lite extra till. Det innebär för mig att vi särskilt måste jobba med att låta ungdomars vilja få komma till tals.

Klimat och hållbar utveckling

Viktigast av allt när det kommer till klimat och miljö är att vi arbetar tillsammans med naturen istället för att motarbeta den. För att uppnå detta måste vi fatta tuffa politiska beslut i enlighet med vad forskarna säger.

Personligt

Jag tycker om att spela kort- och brädspel, rollspel och levande rollspel samt digitala spel. Spel är helt enkelt något jag lagt väldigt mycket tid på och jag är även entreprenör inom just spelhobbyn. Andra saker jag tycker om att ägna mig åt är ideella föreningar, dansa, samtala, debattera och uppleva naturen. Helst tillsammans med andra.

Uppdrag

 1. Byggnadsnämnden
  1. Johannes Wretljung Persson
 2. MP Västerås styrelse
  1. Johannes Wretljung Persson
  2. Rebecka Dejby
  3. Terese Sandberg
 3. Tekniska nämnden
  1. Anna Thunell
  2. Johannes Wretljung Persson
 4. Valnämnden
  1. Johannes Wretljung Persson