Julia Bernzen

Språkrör och ledamot i kommunfullmäktige

Julias hjärtefrågor

Landsbygd.

Kollektivtrafik.

När kollektivtrafik fungerar bra är den fantastisk. Vi vill satsa på ökat utbud, färre förseningar och enklare biljettlösningar, både i Sverige och Europa. Målet är att fler ska välja bort bilen och att kollektivtrafiken ska fördubblas.

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, hållbara transporter och grön ekonomi.

Julia Bernzen

Mer om Julia Bernzen

Personligt

Jag är psykiatriker och jobbar på lasarettet i Motala. År 2002 flyttade jag, med min man och mina två äldsta barn, från Lübeck i Tyskland till Borghamn. Sedan dess har familjen utökas med tre barn. 

Jag är intresserad av landsbygden, engagerar mig i föräldrakooperativet Våga gård och i Rogslösa skolans framtid. Jag vill ha kollektivtrafik mellan Vadstena och Ödeshög och att gymnasiebarnen får skolskjuts.

Jag försöker leva klimatsmart och odlar så mycket jag kan. Miljöfrågorna är viktigast för mig som politiker. Det är första gången  jag sitter med i kommunfullmäktige.