Kenth Carlson

Kenth Carlson

Kenth Carlson

Mer om Kenth Carlson

Kenth Carlson om politik

Förtroendevald i Falu Kommun:

 • 1:e Vice Ordf Kultur och Fritidsnämnden
 • Ers Socialnämnden
 • Ers Kommunfullmäktige
 • Ers Lugnet i Falun AB
 • Ers Namnkommittén  

Ett av mina mål är ett Bilfritt Falun, och Tisken led för onödig citytrafik. Mycket förbättrad kollektivtrafik. Natt buss Fre och Lör natt 02.15 efter alla uteställen stänger, för att minska buset på stan. Mer nöjen och aktiviteter för ungdomar.

 1. En levande kulturell och social stad för hela familjen, med bättre kollektivtrafik och friskare luft.
 2. Mer tid och omsorg för våra barn i skolan.
 3. Jobb och bostad till alla.
 4. Bättre omsorg med mer tid till äldrevården, och Hemtjänsten.
 5. Social Trygghet.
 6. Mjuka Värden, och grönare och skönare stad.
 7. HBTQ och Invandrar frågor.
 8. Mer nöjen och aktiviteter för ungdomar.

Egentligen: Människan och Naturen i centrum.

 

 

Personligt

Jag är uppvuxen i Stockholm, men också i Knivsta där vi hade sommarstuga. Jag är både uppvuxen i storstan och på landet med kossor och hästar etc. Där fanns också en Trädgårdsmästare och dom hade växthus, där vi plockade tomater färska och goda.

Flyttade hemifrån vid 19 år och liftade till Göteborg, där jag bodde i 15 år. Har också bott i Norrköping 1,5 år innan jag flyttade hemifrån, där gick jag i Trädgårdsskola och utbildade mig till Trädgårdsmästare. Egentligen Trädgårdsförman. Nu motsvarar det Gymnasieutbildning. Direkt efter skolan liftade jag till Göteborg.

Jag arrangerade en studieresa 1984 med en kompis, i Alternativ Medicin till USA, Oregon, Californien och Mexico. Vi besökte många läkarkliniker och sjukhus som använde Alternativ Medicinska behandlingar och kost & Näring, etc. Jag träffade då min nuvarande fru i San Diego.

Jag har sedan 1976 jobbat inom Hälsokost, Vegetariskt och Natur Medicinska Behandlingar. Har haft eget företag under många år men också varit anställd.

Har bott i USA i 7 år efter min fru bott i Sverige några år och vi fick 2 döttrar som nu är vuxna och upptäcker världen. Vi bodde i Las Vegas och i New York. Flyttade från New York till Falun pga att jag fick jobb på Alpha Plus i Roxnäs, en grossist företag inom kost & näring och vitaminer etc.

Jag är Naturterapeut/Hälsorådgivare, och har läst Medicin i Uppsala i 3 år. Jag har stor jobb erfarenhet, som är mångfacetterad men i korthet är Vegetarisk Restaurangchef, Hälsobutikschef, samt Naturterapeut/Hälsorådgivare, alla i många år och både i Sverige och USA.

Alternativ Medicin, Raw Food, Kost & Näring, Förebyggande Livsstil och Mjuka Värden är mina största intressen.

Intressen: Natur, Träning, Ekologiskt och Festivaler. Spelat i över 60 teater föreställningar på Borlänge Musik Teater. Varit Körsångare, Danslärare, Trädgårdsmästare.

Föreningar/Nätverk: Omställning Falun, Arenan, Falu  Pride, Café Nyfiken, Gamla Elverket, RFSL, Fair Trade, Stadsodling, RawFood-Middagar Falun, är några grupper jag träffas i.

 

 

CV

U