Kristoffer Hansson

Sammankallande Miljöpartiet Ljusdal. Fullmäktigeledamot, Ordinarie i kommunstyren och utbildningsnämnden

Kristoffer Hansson Bilden togs när vi fotade för valbroschyr-2014
Kristoffers hjärtefrågor

En skola med eleven i centrum.

Ljusdal är vackert och rikt.

Mer om Kristoffer Hansson

Personligt

Jag har alltid sökt utmaningar, i och med att jag 2006 började jobbade med studentpolitik föddes mitt intresse för kritiken av samhället.

När mitt studentpolitiska arbete avslutades blev jag medlem i Miljöpartiet, detta skedde 2008. Jag har sedan dess pluggat mot att bli informatör vid Högskolan i Gävle. Denna utbildning gav mig förståelse för samhälls- och mediernas utveckling genom de senaste 200 åren. Men även hur människorna genom kritiken (eller politiken) har varit drivande i samhällsutvecklingen i ALLA tider, vi måste våga ta till oss kritiken samhället ger oss, för det är vi politiker som ska vara samhällets språkrör.

Jag har nu senast jobbat i en klass fem som klassassistent, där var jag cool för att jag är politiker. Världsordningen för en 11 åring är en helt annan, de lever i en värld som där allt annat än tänka miljövänligt är omöjligt! Jag brinner som dem, och jag vill leva och förändras i deras värld. Skolan är det som ligger varmast om hjärtat, där lärarnas ska få större rätt till besluta om särskilt stöd till elever och fler pedagoger i skolan.

Mitt intresse för politiska frågor är född i kritik och för att stå på de svagas sida och föra deras röst. Med rätt form av kritik så går det att förändra.