Linus Larsson

Ledamot kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Vingåker

Jag anser att det finns en politisk fråga som gör att alla andra frågor blir sekundära och det är miljöfrågan. Vi måste satsa så att elbilar blir det självklara alternativet när vi köper ny bil. Jag vill också se ett samhälle där vi väljer cykeln framför bilen när vi ska färdas under tre kilometer. Fantastiskt för miljön, fantastiskt för din hälsa och fantastiskt för ditt välbefinnande!
Linus hjärtefrågor

Miljö.

Vi vill ha en hållbar värld, där alla kan leva goda liv. Vi vill skydda skogen, haven och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, hållbara transporter och grön ekonomi.

Skola och fritid.

Mer om Linus Larsson

Linus Larsson om politik

Klicka på Blogg och läs under politik, så ger det lite indikationer på hur jag tänker politiskt. De flesta inläggen där har publicerats på ledarsidan i Katrineholmskuriren och vissa även i tidningen Sörmlandsbygden.

Miljöfrågan är naturligtvis den primära frågan, lokalt och globalt. Jag skulle också vilja se politiska krafter som satsar på människans lycka och välbefinnande. 

I Vingåker är den primära uppgiften för politiken att vända den negativa befolkningsutvecklingen vi sett de senaste 20 åren. Vingåker har en mycket strategisk placering där man når en tredjedel av landets befolkning inom två timmar och Örebro, Norrköping och Eskilstuna nås inom en timme med bil - detta måste framhävas. Relativt sett har Vingåker mycket låga fastighetspriser, vilket ytterligare borde göra orten till en attraktiv plats att bo på. Närheten till natur och tillgången till shopping och aktiviteter såsom badplatser, golfbana, skidbacke och motionsspår är också det något som Vingåker kan stoltsera med. Men det jag tycker kommunen kan förbättra är skolan - och här handlar det inte om att ösa resurser över barn- och utbildningsnämnden - jag tror snarare det handlar om en attitydförändring till arbetsuppgiften och till skolan i stort för ALLA personer som på ett eller annat sätt är inblandade i verksamheten - lärare, assistenter, administrativ personal, skolledare, politiker, elever, föräldrar. Vi behöver också ytterligare bygga ut våra fritidsanläggningar, så att våra barn och ungdomars behov kan tillgodoses - här pratar jag t.ex. om att bygga ett sportcenter vid Vidåkersskolan med en konstgräsplan med löparbanor och konstfrusen isrink och även rusta upp de befintliga anläggningarna. Jag vill också ha sagostigar i det vackra Båsenbergaområdet. Vi behöver sätta Vingåker på kartan och här kan kulturen spela en viss roll, men Vingåker, med sin litenhet, skulle kunna bli en miljökommun som blir vägledande i landet, med t.ex. lokalproducerad mat i skolor och äldreomsorg och smarta återvinningssystem. Vi måste också bli bättre på att ta hand om de många, många besökare som kommer till outletområdet. Vad har Vingåker mer att erbjuda dessa besökare?

Personligt

Jag är 38 år och är författare, inspiratör, konstnär, poet, personlig assistent och pappa, engagerad i politik och idrott i Vingåker. Jag har en bred bakgrund från ledande befattningar både inom offentlig och privat sektor, både runt om i Sverige och internationellt, bl.a. flera år i Londons finanskvarter. Jag är bl.a. utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg och har även en gedigen ledarskapsutbildning. 

Jag bor i Vingåker med fru och två barn. På sommarhalvåret spelar jag fotboll och golf och på vintern åker jag skidor, mest utför. 

CV

Arbetslivserfarenhet:

-FDS Denmark; Import-/export-/distributionsansvarig (Köpenhamn) 1997-1998

-FDS AB; Customer care/ansvarig extern kommunikation (Stockholm) 1998-1999

-FDS UK Ltd; Sales & Marketing/Customer care-ansvarig (London) 1999-2002

-Citipost Europe Ltd; Sales administrator (London) 2002-2003

-Tatura AB, Research Distribution AB; Konsult/VD-assistent (Göteborg) 2003-2005

-Nyhetskanalen; Regionchef (Vingåker) 2006-2007

-Dammsdalskolan; Gruppledare (Vingåker) 2007-2011

-Sjöboda Gård AB; Personlig assistent (Katrineholm) 2012-2014

   

Utbildningar i urval: 

 -Svenska: Skriva, Göteborgs universitet, 2004 

-Statsvetenskap: Europa; stater, region, union, enl. ovan

-Svenska: Retorik, Göteborgs universitet, 2005

-Handelsrätt, juridisk grundkurs, enl. ovan

-Företagsekonomi A+B, Handelshögskolan, 2005-2006

•Organisation och organisationsperspektiv

•Marknadsföring och marketing management

•Intern- och externredovisning

•Operativ verksamhetsstyrning

-Lycka och välbefinnande, Umeå universitet, 2011

-Ledarskap och ledarutveckling, enl. ovan

-Idrottspsykologi, Högskolan i Halmstad, 2011

-Ledarskapsutbildning, teori, praktik 50 tim, 1998

-Ledarskapsutbildning 1 år, Rådegård consulting, 2009

-Lågaffektivt bemötande, teori, praktik, 3 dagar, 2011

-Autismpedagogik, teori, praktik, 5 dagar, 2010

 

Egna verksamheter: 

-Dagtingan Förlag & Föreläsningar. Bokförlag där primärt egna titlar ges ut. Har hittills gett ut fyra av de sex böcker jag skrivit på detta förlag. www.dagtingan.se 

-Retreatresor. Ordnar tillsammans med min fru inspirationsresor där jag ansvarar för föreläsningar om lycka, inspiration och kreativitet; övningar i kreativt skapande samt logistik och logi. http://sjalalyft.nu/personligt/retreat

-Konst: målar tavlor inom genren abstrakt expressionism, bl.a. med action painting-teknik. www.lalarsson.se

-TalkingTshirts, trycker och säljer t-shirts som är tänkta att inspirera och provocera. www.talkingtshirts.se   

 

Bibliografi:

 -Ingenting ännu (roman) 2008 

-Sent Items 05-10, 2011 (ej utgiven)

-Decemberdikter, 2012

-Den mediterande mördaren (roman) 2012

-En liten bok om lycka, 2013

-Mannen som inte läste de oskrivna reglerna (roman) 2013

 

Politik:

Blev invald i kommunfullmäktige i Vingåker 2014 med 155 personröster, drygt 43% av partiets röster i kommunen.  

- Ledamot i kommunfullmäktige 

- Ledamot i kommunstyrelsen 

- Ersättare i barn- och utbildningsnämnden

- Ledamot i Viadidaktnämnden (integration, vuxenutbildning, arbetsmarknad)

- Borgerlig vigselförrättare