Malene Jensen

Malenes hjärtefrågor

Klimat.

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer.

Kultur.

Kulturen ger upplevelser, stärker bildningen och får nya idéer att växa. Konst och kultur kan utmana etablerade föreställningar och hjälpa kritiskt tänkande. Alla ska ha möjlighet att ta del av kultur.

Jämställdhet och jämlikhet.

Mer om Malene Jensen

Malene Jensen om politik

Även om jag också är miljöpartist är det med en ung kvinnas ögon som jag ser på världen. Vi måste bli bättre på att skapa en framtid för unga, och inkludera unga i politiken. Luleåborna förtjänar en giftfri och varm kommun där den politiska ledningen tänker smart och långsiktigt. I Luleå har vi möjligheten och viljan att ställa om till hållbart! Den förändringen vill jag vara del i och driva. Jag brinner för kultur, stadsplanering, mat och hälsa samt hållbara transporter (med fokus på cykling), men i ett nationellt perspektiv också för utbildning och forskning.

Eftersom jag under valet 2014 kandididerade både till kommunen och riksdagen, kan du läsa mer om mig på SVT:s Valpejl

Personligt

Jag är 27 år och bor ihop med min sambo i en hyreslägenhet i centum. Jag är uppvuxen i skogen utanför den lilla orten Sjuntorp i Trollhättans kommun. Min utbildning förde mig först ner till Malmö och slutligen ända upp till Luleå, där jag jobbar som bibliotekarie på universitetet. På min fritid sysslar jag med politik, lindy hop, cykling och annan träning. Jag skulle gärna vilja utrycka mig mer kreativt, genom sång, skrivande och teckning/måleri, men har i nuläget inte tiden till det. Jag är en positiv och engagerad person som är bra på att planera och genomföra.

CV

I nuläget sitter jag som ersättare för miljönämnden i Luleå kommun. 

 

 

Utbildning/jobb: Jag har en masterexamen (studerade i Lund) och kandidatexamen (Växjö respektive Köpenhamn) i biblioteks- och informationsvetenskap. Sen har jag läst en del kurser, som kreativt skrivande, genusvetenskap, aktuell ekonomisk politik och företagsekonomi. Jag arbetar sedan ett och ett halvt år på Luleå tekniska universitet, universitetsbiblioteket, med att synliggöra akademisk produktion. Jag sitter i redaktionen för deFacto, Gröna Studenters idépolitiska tidskrift, samt i redaktionen för kulturbloggen Benshi.se.