Mer om Michael Williams

Michael Williams om politik

Jag har kommit på plats 17 på listan till Region Östergötland.

Utöver miljöfrågor så handlar mina hälso- och sjukvårdspolitiska frågor mycket om digitalisering, jämställd och jämlik vård. Hälsoklyftor kan vi väl inte ha i vårt välfärdssamhälle. Vi kan inte heller fortsätta med att lägga större resurser på män än på kvinnor.

Regionen är förstås mer än enbart hälso- och sjukvård. Jag intresserar mig mycket för alla former av kultur, som samhällsbyggare och demokratibärare. Kultur stärker banden mellan människor och hjälper oss kommunicera. Vi kommer närmare, helt enkelt. 

Inom området regional utveckling är jag intresserad av hur EU-projekt kan stärka regionen. Självklart ska vi försöka göra så mycket bra projekt som vi mäktar med.

Mina övriga uppdrag:

Politisk sekreterare MP Norrköping
Valkommunikatör MP Östergötland
Ledamot i Distriktsstyrelsen i MP Östergötland.

 

 

Personligt

Jag heter Michael Williams, är 53 år, statsvetare och arbetar sedan 2014 som politisk sekreterare i MP Norrköping. Jag bor i grönskan strax utanför Norrköping, är gift och har barn som hunnit bli vuxna. På fritiden spelar jag rockmusik och tittar på brittiska deckare. Jag är även lokalt engagerad i MÄN, som arbetar med att förändra manlighetsnormer och feminism.