Pascal Mafall Fall

Pascal Mafalls hjärtefrågor

Energi och klimat.

Gröna jobb.

Migration och lika rätt..

Barn och unga.

Pascal Mafall Fall

Mer om Pascal Mafall Fall

Pascal Mafall Fall om politik

"Jag står för ett EU som kan agera och återuppväcka hoppet, ökar kontrollen och ger medborgarna ett mer direkt inflytande"

1. Jag tycker att EU har möjlighetet att vara världsledande inom klimatpolitiken, men det spelar roll vilka politiker man röstar fram. För oss gröna är vårt ansvar för våra barn och barnbarns möjlighet att andas ren luft, dricka och bada i rent vatten och växa upp utan farliga kemikaler i kroppen en centralt drivkraft. Pålästa, kunniga och engagerade EU-parlamentariker kan göra skillnad. Det har vi i Miljöpartiet visat prov på. I samarbete med medborgare, folkrörelser och våra europeiska gröna vänner har våra EU-parlamentariker lyckats styra om EU:s fiskepolitik i en hållbar riktning och förbättrat skyddet mot farliga kemikalier. För att möta klimathotet tycker jag att EU ska investera i att binda samman Europa med snabb järnväg, bygga nya gröna stadsdelar, rusta upp städernas förorter och producera förnybar energi. Dessa investeringar skapar samtidigt nya, gröna jobb.
För att klara klimatet krävs bindande mål för minskade utsläpp av växthusgaser. I EU, precis som i Sverige, görs detta bäst genom att införa ett klimatpolitiskt ramverk med en stabil och långsiktig klimatpolitik med tydliga spelregler. Ett klimatpolitiskt ramverk innebär att all EU:s politik måste följa de mål EU sätter för minskade utsläpp av växthusgaser.

2. När kalla främlingsfientliga vindar breder ut sig i Europa och stänger yttre gränser för människor i nöd är vi i Miljöpartiet motpolen som vill ha ett öppet och humant Europa för alla. Alla människor som lever i Europa ska känna att deras rätt att vara den de är skyddas av EU. Människor ska känna sig välkomna hit oavsett om de kommer för att arbeta, studera, återförenas med sin familj eller söka asyl. Vi står upp för fri rörlighet för människor.
Främlingsfientliga partier är på frammarsch runt om i Europa. De vill stänga EU för omvärlden. De sprider fördomar och ställer människor mot varandra. Vi vill annorlunda. De gröna i Europa står tillsammans upp mot rasism och främlingsfientlighet.
I stora delar av EU ökar nu diskrimineringen av minoriteter som judar, svarta, muslimer och romer. Intoleranta attityder som antifeminism, homofobi och rasism hänger ihop och vi ser spridning av dessa som djupt oroande. Miljöpartiet tolererar inga former av diskriminering. EU får inte stillatigande acceptera att grundläggande mänskliga rättigheter kränks.

3. Jag tycker också att den ekonomiska krisen har slagit särskilt hårt mot EU:s unga befolkning. Arbetslösheten bland unga i EU är över 20 procent. Detta hotar på allvar EU:s framtid. Många unga ser framför sig ett liv utan hopp om jobb eller försörjning. Det är ett oåterkalleligt slöseri med mänskliga resurser. Mitt parti och jag vill forma ett EU där alla unga människor har möjlighet att utvecklas och få ett jobb. Vi ställer oss bakom den fria rörligheten och möjligheten att söka jobb inom hela EU. Att under en tid vara utbytesstudent innebär både fördelarna av att lära sig ett nytt språk och erfarenheterna av en ny kultur. Vi stödjer rätten att genom utbytesprogram studera var man vill inom EU.

Med dessa frågor jobbar jag dag och natt och ber om er stöd den 25 maj 2014 för som jag skrev ovan det spelar roll vilka politiker man röstar fram.

 

 

Personligt

Jag är född i Senegal och kom till Sverige 1996 och lärde mig svenska på folkuniversitetet och skaffade gymnasiekompetens på kunskapslyftet. 1998 kom jag in på lärarutbildningen i Karlstad och tog examen som gymnasielärare år 2001 och arbetat som det sedan dess i Enköping och Stockholm. Jag pratar både franska och engelska och förstår spanska . Idag arbetar jag på Samskolan i Saltsjöbaden i Nacka där jag bor med min familj.

CV

Arbetserfarenhet

Engelska och Franska lärare på Saltsjöbadens Samskola sedan september 2012

Engelska och Franska lärare på Brunn skola i Värmdö från april 2008 till september 2012.

Engelska och Franska lärare på Borgskola i Botkyrka från februari 2007 till april 2008

Engelska lärare på Kunskapsskolan i Fruängen från augusti 2004 till februari 2007

Engelska och Franska lärare på St. Elians skolan i Enköping från januari 2002 till augusti 2004. *Deltid lärare i Franska och Wolof i Täby kommun i 1997

Deltid översättare i svenska/franska i 1998 i Stockholm.

Deltid översättare franska/engelska och deltid wolof lärare på Enda Tiers Monde (en fransk NGO) i Dakar Senegal från 1993 till 1996.

Utbildning

Karlstads Universitet: Gymnasielärarexamen Engelska och Franska i december 2001.

University of South Florida: African American History Since 1865, 19th century American Novel, Literary Criticism år 2001.

Universite Cheikh Anta Diop, Dakar Senegal, faculte des lettres et Sciences humaines: Examen de premiere année du premier cycle d'enseignement section ANGLAIS/ESPAGNOL Novembre 1991. Diplome Universitaire D'Etudes Litteraires(DUEL) Section ANGLAIS/WOLOF decembre 1992

CS LITT: CIVIL:AMERICAINE decembre1993

CL ANGLAIS juillet 1995

Lycée Maurice Ravel, Cours de Vincennes, Paris Frankrike: Le Diplome de Bachelier de l'enseignement de second Degre en Serie A3 Philosophie-Lettres, Juli 1989 mention Bien