Mer om Rasmus Draklander

Rasmus Draklander om politik

Hej!

Jag heter Rasmus. Ursprungligen så kommer jag ifrån Tibro/Tidaholm i gamla Skaraborg men har bott lite här och där i Sverige genom åren, bland annat i Örebro och en sväng i Stockholm. Har dock rötter i Värmland och Tyskland.

Jag flyttade till Mölndal 2013 om jag minns rätt.

Just nu så jobbar jag på ett Psykratiboende BmSS i Göteborg som stödpedagog. Innan dess så har jag haft en rad olika titlar inom olika Lss-verksamheter samt i olika organisationer.
Mitt stora intresse när jag inte jobbar,  är att få åka utomlands och uppleva varje lands kultur och atmosfär. När jag inte är utomlands så är jag gärna hemma och bakar, läser böcker eller bara ta det lugnt och strosa runt lite i Mölndal eller nåt annat ställe.

Jag gick med i Mp för jag kände att de hade bäst politk när det kommer till mänskliga rättigheter. För min del så brinner jag väldigt mycket för mänskliga frågor, allt från HBTQI till Funkisfrågor och där emellan. Dock så kan Miljöpartiet bli ännu bättre när det kommer till funkisfrågorna. Jag anser även att om naturen mår bra så mår människan också bra. Det går liksom i hand i hand med varandra. 

Tycker det är viktigt att man bejakar alla frågor från olika synsett, att man inte bara låser in sig i ett box och gör si och så. Jag gillar att man vrider på frågorna och ser från annat perspektiv. Jag är ganska frågvis av mig när det kommer till mina politiska uppdrag i de olika nämnderna i kommunen (tänker mig mest inom Social- och Arbetsmarknadsnämnden och i Valnämnden), och i regionen där jag sitter i Styrelsen för Habilitering och Hälsa. Nåt som jag har lyckas med i Valnämnden via Överförmyndarnämnden, är att sett till alla godmän/förvaltare ska se till att deras klienter har möjlighet att kunna delta i röstningen till val eftersom människorna inom LSS/SOL är en stor del underrepressenterad när det kommer till röstning i val.