Terese Askerstedt

Bolagsordförande/ kanslisekreterare/ fullmäktigeledamot Strängnäs

Terese Askerstedt

Aktuella frågor för Terese Askerstedt

Mer om Terese Askerstedt

Terese Askerstedt om politik

Viktiga frågor för mig är djurskydd, konsumenträtt, barns rätt till ett liv utan kemikalier, ett tryggt och välkomnande samhälle, en grön stad och allas lika rättigheter.

Har uppdrag som ordförande i Landstingets servicebolag AB, ledamot i Fullmäktige Strängnäs, ledamot i Tekniska nämnden samt ersättare i Socialnämnden.

Personligt

Är mamma till två underbara barn som berikar mitt liv på så  många sätt. De bor hos mig varannan vecka tillsammans med två katter och en hund. Jag anser att det är viktigt att barnen får växa upp på landet med djur omkring sig och vill ge dem de bästa förutsättningarna för att bli trygga barn. Veckorna utan barnen tillbringar jag med min särbo i Stockholm. Jag är en aktiv person som älskar att ha ett varierat liv och att testa på olika saker. Hästar och ridning är  och har varit en stor del av mitt liv liksom dansen men dessa intressen hinns för tillfället inte med. Det finns en tid för allt och det är något jag kommer ta upp igen så fort tillvaron fungerar för det. För 12 år sedan var jag med och startade ett katthem i Strängnäs. Jag älskar att laga mat och baka och härproducerat samt ekologiskt är en självklarhet.

CV

Har varit medlem i partiet sen 90-talet men började så smått vara politiskt aktiv in på 2000-talet. Därefter har det blivit barn- och utbildningsnämnd,socialnämnd, miljö- och räddningsnämn, patientnämn, hjälpmedelsnämnd m.m. Jag var under en kortare tid gruppledare för Miljöpartiet i Strängnäs och senare även kommunalråd. Till kommunalrådsuppdraget hörde 4 ordförandeuppdrag – ordförande i Nämnden för hållart samhälle, ordf i Handikapprådet, ordf i Kommundelsberedningen samt ordf i Översiktsberedningen samt andra styrelseuppdrag både kommunala och länsgemensamma. Jag har även suttit med i KF, KS, polisstyrelsen, regionförbundet, luftvårdsförbundet, Energikontoret i Mälardalen AB osv. Förutom min kommunala bana har jag även varit landstingspolitker och suttit med i landstingsfullmäktige. Där har jag även haft uppdrag som ordförande för ett landstingsägt bolat LSAB, varit partiets ledamot i fullmäktiges valberedning samt ersättare i Viltförvaltningsdelegationen. Har under mina år även hunnit med att testa på tjänstemannabiten av politiken då som politisk sekreterare, valsamordnar och kanslisekreterare.

Förutom mina politska meriter har jag ett långt förflutet inom föreningslivet som startade när jag som 7-åring fick en bok om hur man startar en ryttarförening. Det har hunnit bli många föreningar inom djurområdet där jag både varit vice ordförande i Djurskyddet Sverige och ordförande i Svenska Hästars Värn. För tillfället är jag ledamot i Sveriges konsumenter och deltar som representant för Djurskyddet Sverige i jordbruksverkets råd för häst.

 

Uppdrag

 1. Kandidater kommunfullmäktige Strängnäs
  1. Björn Siljeström
  2. Ingela Bengtsson
  3. Jennie Engdahl
  4. Josefin Valham
  5. Ragnar Lindén
  6. Terese Askerstedt
  7. Ulf Wallin
 2. Kommunfullmäktige Strängnäs
  1. Björn Siljeström
  2. Jennie Engdahl
  3. Ragnar Lindén
  4. Terese Askerstedt
  5. Ulf Wallin
 3. Landstingsservice AB Sörmland
  1. Terese Askerstedt
 4. Revisionen Miljöpartiet Strängnäs
  1. Terese Askerstedt
 5. Styrelsen Miljöpartiet Strängnäs
  1. Björn Siljeström
  2. Christoffer Zander
  3. Ingela Bengtsson
  4. Jennie Engdahl
  5. Terese Askerstedt
  6. Ulf Wallin
  7. Ylva Franzén
 6. Valberedningen Miljöpartiet Strängnäs
  1. Josefin Valham
  2. Lena Scharp Sandegren
  3. Madeleine Bilberg
  4. Terese Askerstedt