Mer om Thomas Rödin

Thomas Rödin om politik

Medlem i Miljöpartiet sedan 1997 och de frågor som förutom miljöfrågorna engagerar mig mest är stadsbyggnadsfrågor, infrastruktur, cykel och kollektivtrafik, integration, kultur samt vikten av en attraktiv och välmående stadskärna.

Som f.d. handlare och boende i Helsingborg vill jag verka för ett levande city med ett brett utbud av butiker, service och kultur. Det är här jag lever och verkar och det är här jag vill vara med och forma framtiden.

Mitt intresse för politiken bottnar i en vision om och en tro på på en jämställd och rättvis värld, med mindre klyftor samt en hållbar livsstil som tär mindre på jordens resurser. Det är dags att riva ”muren” mellan norr och söder och istället försöka skapa ett enat och kulturellt blandat Helsingborg. Det är dags att sluta dela in människor i vi och dom och att låta normer begränsa oss.

Personligt

Jag är en social och utåtriktad människa som älskar att lära mig nya saker, och som alltid försöker se det positiva i det som sker. Utmaningar är något som jag alltid funnit stimulerande, och jag ser dem som vägar till att kunna utveckla mig själv som person och kunna öka mina färdigheter. Något som också inneburit att jag hunnit prova på många olika yrken hittills i livet. Jag är utbildad kock, har drivit egen klädbutik och frilansar som journalist.

Om jag själv ska välja ut mina bästa sidor så skulle jag nog presentera mig själv som positiv, envis, stresstålig samt att jag har stor framåtanda och fungerar bra i grupp. Jag är lugn av naturen, har god känsla för service och är kreativt lagd. Ska man se till de sämre sidorna så skulle det väl vara att jag ibland är för snäll och har lite svårt att säga nej.

Sedan maj 2002 bor jag i centrala Helsingborg, men jag är egentligen född och uppvuxen ute på landet i Östergötland. Vid sidan av min yrkeskarriär så är mina stora intressen musik, film, böcker, sport samt att umgås med vänner och familj. Jag löptränar gärna och så ofta mitt arbetsschema tillåter och försöker ställa upp i 15-20 lopp per år. Ett annat intresse som ligger mig varmt om hjärtat är att resa och upptäcka nya länder. Jag har alltid haft lätt för att uttrycka mig i tal och skrift, och läser gärna och mycket. Dessutom är jag engagerad i såväl min lokala bostadsrättsförening, Miljöpartiet, Musik i Syd, Svenska Cykelstäder, Vegeåns Vattendragsförbund samt Bio Röda Kvarn.