Miljöpartiet i Solna söker politisk sekreterare

Miljöpartiet i Solna söker politisk sekreterare

Miljöpartiet i Solna är en del i den politiska majoriteten, Solnakoalitionen (MP, S, V, C), i Solna. Våra förtroendevalda och medlemmar jobbar för att kommunen ska utvecklas i en hållbar riktning. Miljöpartiet har två kommunalråd och söker nu politisk sekreterare för denna mandatperiod.

Vill du vara med oss på resan att utveckla Solna till en av Sveriges ledande kommuner inom miljö, klimat och hållbarhet och till en kommun som sätter barn och ungas utveckling i centrum? Då är det här jobbet för dig!

Om tjänsten

Som politisk sekreterare arbetar du i Solna stadshus med våra kommunalråd. Du är med och följer den dagliga politiken i Solna och har en viktig funktion att tillsammans med våra samarbetspartiers politiska sekreterare samordna koalitionens gemensamma arbete.

I din roll ingår att nå ut medialt med både styrets gemensamma och Miljöpartiets egen politik. I tjänsten ingår att stödja och arbeta med såväl förtroendevalda politiker som partiföreningen och bidra till att ta tillvara medlemmarnas engagemang.

Exempel på arbetsuppgifter är att förbereda möten och seminarier, skriva olika former av politiska texter, underlag och protokoll, planera och genomföra kampanjer, ansvara för vår externa kommunikation gentemot solnaborna och i traditionell och social media inklusive press och produktion av grafiskt material samt att i övrigt arbeta med samordning och administration.

Valarbete i valrörelser ingår i tjänsten och våren 2024 kommer stort fokus att ligga på förberedelser och genomförande av kampanjen inför EU-valet.

Tjänsten tillträds 1 mars 2024 eller enligt överenskommelse. Anställningsformen är visstidsanställning tom 31 december 2026 (enligt lag 1983:565 om politiska sekreterare), med möjlighet till förlängning nästa mandatperiod. Det kan finnas förutsättning för två anställningar inom ramen för denna rekrytering, varför tjänstegraden kan anpassas inom spannet 50-100%. Arbetstiden är oreglerad vilket innebär att möten på kvällstid och ibland även helger förekommer. Mot bakgrund av detta finns det viss flexibilitet gällande förläggning av arbetstiden i övrigt. Arbetsplats är Solna stadshus.

Kvalifikationer

Du är noggrann, strukturerad och resultatorienterad och trivs både med ett högt arbetstempo och lugnare perioder. Vidare är du van att arbeta med flera parallella projekt samtidigt, både självständigt och tillsammans med andra och kan hantera såväl korta deadlines och snabba bollar likaväl som långsiktiga arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många olika människor, flexibel inför deras olika behov och har både ett gott bemötande och en god förmåga att skapa förtroende. Rollen kräver att du är en god kommunikatör i både tal och skrift. Vidare har du datorvana och kan utnyttja sociala medier för samordning, kommunikation och mobilisering.

Det är meriterande att ha erfarenhet av politiskt arbete och föreningsarbete i allmänhet och i synnerhet om Miljöpartiets ideologi, sakpolitik, organisation och inre arbete. Du delar givetvis Miljöpartiets gröna värderingar men det är inget krav att du är medlem i partiet. Det är meriterande att ha erfarenhet av grafisk formgivning för både tryck och digitala kanaler samt av skapande av film och rörligt material.

Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation och etnisk eller religiös tillhörighet.

Så ansöker du

Skicka gärna din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 1 december 2023.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till
victoria.johansson@mp.se

Vi kommer genomföra intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Har du frågor om tjänsten kontakta victoria.johansson@mp.se, 072-583 15 15.

Lediga jobb i Solna

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Alla lediga jobb