Politisk sekreterare för Miljöpartiets kommungrupp i Umeå

Lyssna

Miljöpartiet har en god representation i Umeå kommun. Vi har fyra mandat i kommunfullmäktige, vi är representerade i de flesta nämnderna, har ordförandeskapet i hållbarhetsutskottet och överförmyndarnämnden samt andre vice ordförande i gymnasie och vuxenutbildningsnämnden.

Vi söker nu en politisk sekreterare som vill vara ett stöd för våra förtroendevalda politiker. Miljöpartiet de gröna i Umeå har en hög ambition att vara en av de mest framträdande kommungrupperna lokalt under mandatperioden. Vi har många nya politiker med en hög utbildnings- och erfarenhetsnivå från yrkeslivet. Samtidigt är många av våra förtroendevalda nya i politiken och har därmed en begränsad erfarenhet av politik och kommunens organisation. Vår politiska sekreterare har därför en viktig roll i att bistå våra politiker med goda underlag för politiska beslut samt det fortlöpande politiska arbetet när det gäller exempelvis skrivande av motioner, interpellationer, frågor, debattartiklar och insändare. Utöver detta ansvarar den politiske sekreteraren för administration som att boka mötesrum och få ut kallelser till kommungruppens deltagare.

Denna tjänst ställer höga krav på lyhördhet, flexibilitet och samarbetsförmåga då den politiske sekreteraren är en viktig hjälpande hand för samtliga lokalpolitiskt förtroendevalda i Umeå. Gruppledaren leder arbetet i kommungruppen. Även de som har en mer omfattande politisk tjänst kommer att spela en viktig roll i ledningen av det kommunpolitiska arbetet. Med dessa arbetar pol.sek. dagligen och här blir det därför av högsta vikt att samspelet fungerar optimalt.

​Kvalifikationer:
Du behöver vara bra på att uttrycka dig på svenska både skriftligt och muntligt och ha god organisationsförmåga. Tidigare erfarenhet av kommunpolitiskt arbete och förhandlingsvana är starkt meriterande, liksom samhällsvetenskaplig utbildning eller motsvarande. Vi ser att du delar miljöpartiets värderingar. I det politiska arbetet är en persons diplomatiska förmåga av stor vikt, då pol.sek. i bl.a. budgetberedning samt i viktiga frågor kan komma att arbeta fram underlag i samarbete med pol.sek. från andra partier. Utöver det kan det finnas olika viljor mellan olika personer i kommungruppen och där är det viktigt med diplomatiska förmågor samt ett opartiskt förhållningssätt gentemot olika individer i kommungruppen.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Andra kompetenser som är av hög vikt är följande:

  • God analytisk förmåga
  • God kommunikativ förmåga
  • God kännedom om Miljöpartiet, dess ideologi & politik –nationellt, regionalt och i synnerhet lokalt. 
  • Goda kunskaper i multimedia-mjukvaror så som exempelvis Photoshop, In-design m.m. Dessutom, goda kunskaper i sociala medier.

Sista ansökningsdag 22 januari. Intervjuer sannolikt 25 januari.

Omfattning: 40-50 %
Tidsperiod: fr.o.m. 2019-02-01 – 2022-11-30
ansök på ​[email protected]
För mer information kontakta
[email protected]​ eller ​[email protected] mobil: 070-4851936

 

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: