Kommunikatör för Miljöpartiet i Västerås/Västmanland!

Vi söker en engagerad medarbetare med gröna värderingar som kan ta fram och sprida vårt kommunikativa material inför valet 2022. Tjänsten är en flexibel projektanställning som kan utformas efter dina möjligheter, med start någon gång under våren.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en kommunikatör som kan lägga upp en strategi för digital marknadsföring och ta fram genomtänkt kampanjmaterial för riks- regional och kommunal nivå till valet 2022.
Arbetsuppgifter:

  • Planera digital marknadsföring utifrån vägledning från riksorganisationen.
  • Ta fram grafiskt material till digital och fysisk marknadsföring utifrån den grafiska profilen och lokala kommunikationsplanen.
  • Producera kortare filmklipp och ansvara för livesändningar i sociala media
  • Ha ansvar för sociala medier för miljöpartiet Västerås och Västmanland, samt stötta övriga avdelningar i länet
  • Stötta toppkandidater i deras profilering
  • Engagera och stötta medlemmar i länet att sprida digital kommunikation
  • Kontakter med traditionell media.

Kvalifikationer
Vi söker dig som som är kreativ och har ett öga för grafisk design och delar våra gröna värderingar. Det är viktigt att du är prestigelös och kan arbeta självständigt. Du bör ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och vara stresstålig.

Erfarenhet och/eller utbildning i digital marknadsföring är viktigt, inklusive kunskap om värderingsdriven kommunikation samt filmskapande. Om du har tidigare erfarenhet av kampanjarbete, politisk påverkan, textformulering och facebook ads är det meriterande. Tidigare erfarenhet av pressarbete och att skriva politiska texter är också positivt.

Praktiskt
Miljöpartiet i Västerås och Västmanland samarbetar inför valrörelsen 2022, och du kommer att arbeta för båda organisationerna med Västeråsavdelningen som formell arbetsgivare.  Västerås har en aktiv lokalavdelning med två kommunalråd i majoritet och en politisk sekreterare på halvtid.I regionen har vi ingen representation sedan 2018, men en aktiv ideell distriktsstyrelse. Kansliet är i centrala Västerås.

Anställningen kommer vara på deltid (50-70%) från mars till sista september, med möjlighet till flexibel arbetsgrad beroende på din situation.

Har du frågor får du gärna maila oss!

Ansökan ska bestå av CV och personligt brev som skickas till [email protected] senast 30/10.  Bifoga eller länka även något grafiskt material och/eller film som du har producerat tidigare. Vi kommer att hålla intervjuer under november månad.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontaktuppgifter:

Rebecka Dejby, styrelseordförande MP Västerås
[email protected]

Marléne Tamlin, valgruppssammankallande MP Västerås
[email protected]

Pernilla Rinsell, distriktsordförande MP Västmanland
[email protected]

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: