Vår politik 

Svar på remiss: Ekologiskt hållbarhetsprogram för Askersunds kommun 2022-2025 från Miljöpartiet Askersund

Askersunds kommuns ekologiska hållbarhetsprogrammet räddar inte klimatet! Vi välkomnar att den politiska ledningen äntligen tagit initiativ till att färdigställa det ekologiska hållbarhetsprogram som från början initierades av Miljöpartiet de gröna, säger Margareta Widell.

Problemet är bara att initiativet är för tamt. Vi vill ha en snabbare omställning i samhället mot en än mer ekologiskt hållbar kommun. Aktuell hållbarhet presenterar varje år en lista över Sveriges miljöbästa kommuner. 2022 placerades Askersunds kommun på plats 282 av 290 kommuner. Siffrorna från Aktuell hållbarhet visar tydligt att Askersunds kommun behöver utveckla sitt hållbarhetsarbete, säger Margareta Widell.

Framför allt när det gäller energifrågan. Miljöpartiet i Askersund vill använda grön el i alla kommunens verksamheter samt se en fortsatt energieffektivisering och utbyggnad av solceller i kommunala fastigheter. Vidare vill vi att kommunen övergår till fossilfria drivmedel samt anlägger laddstolpar i anslutning till kommunens verksamheter och lokaler, säger Peder Fries.

Läs remissen i sin helhet här.

 

Nyheter på ämnesordet

Örebro län, 17 april 2024

Grön ungdom: EU-valet närmar sig med stormsteg

Västmanland, 17 april 2024

Dags för EU-val!

Jämtland, 14 april 2024

Debatt. Demokratins varningslampor blinkar både lokalt och globalt

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter