Politik som
gör skillnad

Grön ideologi – solidaritet i handling

Det är nu isen smälter i Arktis. Det är nu konflikter växer i torkans spår. Det är nu värmerekorden slås, ekosystemen utarmas och en sjätte massutrotning av våra medarter sker. Klimatkrisen är ingen framtidsfråga, den händer här och nu. Vi i Miljöpartiet vet att det går att bromsa klimatförändringarna, hejda miljöförstöringen och stärka demokratin och de mänskliga rättigheterna. Vi är det enda klimatpartiet, det enda partiet som har den politik som krävs för att möta hoten och vår politik är viktigare än någonsin. Miljöpartiet byggde upp världens mest ambitiösa klimatpolitik och lade grunden för den gröna omställningen. Tillsammans kommer vi att ta den i mål. Att ställa om Sverige är vår största uppgift.

Klimatomställningen är vår tids största utmaning, samtidigt bär den med sig enorma
möjligheter. Men det krävs en modig klimat- och miljöpolitik, satsningar på välfärden och en jämlik fördelning för att möta utmaningarna och skapa en rättvis och hållbar framtid. Sverige ska vara ett land som inte bara ställer om – utan som faktiskt bygger ett bättre samhälle med tusentals nya jobb, ökad jämlikhet, en robust välfärd och skyddsnät som fungerar för alla.

Grön politik påverkar varje människa. Det handlar om skogarna, haven och klimatet. Det handlar om barnen, djuren och sättet vi är mot varandra. Det handlar om dig och mig.

Tillsammans vill vi bygga ett modernt Sverige där alla får vara med. Ett samhälle där vi varken bränner ut planeten eller oss själva. En värld där vi lever inom naturens ramar, med insikt om vårt djupa beroende av varandra.

Miljöpartiets idé
  • Solidaritet med djur, natur och ekosystemet
  • Solidaritet med kommande generationer
  • Solidaritet med världens alla människor

Miljöpartiets valmanifest 2022

Allt om valet 2022
Här kan du läsa vårt partiprogram