Politik som gör
skillnad i Halland

Välkommen till Miljöpartiet de gröna Halland

MP Halland på Miljöpartiets kongress

Hela MP Hallands kongressdelegation med nyvalda språkröret Daniel på plats i Örebro efter intensiva dagar. Fr v Nils, Ingegärd, Martin, Ylva, Isak, Lisa, Ola, Margareta, Janne, Björn, Amina, Peter, Karin, Håkan och Hanne. Vilket gäng!!

Ola Nilsson kandiderar för MP till Europaparlamentet

Miljöpartiets riksvalberedning presenterade i fredags sitt förslag till EU-listan. På topp finns EU-veteranerna Alice Kuhnke, Pär Holmgren och Isabella Lövin.
På plats 36 finns Ola Nilsson från Simlångsdalen. Ola är lärare och är en veteran i kommunpolitiken i Halmstad. Denna mandatperioden är han vice ordförande i Hallands Hamnar Halmstad AB och vice ordförande i Servicenämnden samt ersättare i kommunfullmäktige i Halmstad,

— Jag är jätteglad och hedrad av att vara tillfrågad och känner att i dessa tider med miljö- & klimatkris, krig och utmaningar kring social hållbarhet måste vi på alla sätt jobba politiskt. Det är självklart att den kraft som vi har i Miljöpartiet med ursprung i freds- och miljörörelsen behövs. Det gäller inte minst i valet till EU-parlamentet nu när Moderater, Kristdemokrater och Liberaler med stöd av Sverigedemokrater monterar ner miljö- och klimatpolitiken i Sverige.

Läs mer här om kandidaturen till Europaparlamentet.

Utbildningar och möten

Välkommen till Miljöpartiet Halland! Nu i höst tar vi nya tag, nya möten och nya möjligheter till fördjupningar och utbildningar inom olika politikområden. Många tillfällen är digitala och kan följas hemifrån eller egentligen var som helst.

Och så är det kongress i Örebro, 17–19 november!
Mer information om kongressen, inklusive kongresshandlingar finns på Engagera.

Höstens utbildningar och träffar

Riksorganisationer bjuder in till träffar i princip varje onsdag. Se engagera.mp.se för aktuellt program

Retorikutbildning

Hur får jag sagt det jag vill ha sagt? Alla har vi efter ett samtal, en diskussion eller en debatt kommit på ”det där borde jag ju ha sagt”. Så hur gör man egentligen för att säga det bästa redan när någon lyssnar? Hur tänker man när stämningen i fullmäktigesalen är otrevlig? Hur peppar vi igång oss för samtal i en valrörelse? Gustav Fridolin delar med sig av sina bästa tips på grön retorik.

Tid: 30 oktober 19.00-21.00

Plats: Koppla upp dig här

Politiskt hantverk

Den digitala studiecirkeln riktar sig till medlemmar i Miljöpartiet som är intresserade av politiska uppdrag eller redan idag har ett förtroendeuppdrag. Läs mer här och anmäl dig här.
Tid: 8, 15, 22 och 29 november är träffarna. Varje träff är mellan 18.00-20.15

Om Sverigekort, hem och en skarpare miljöpolitik

Under sommaren har klimatfrågorna varit i fokus mer än någonsin med rekordtemperaturer i många delar av världen. Följ gärna vår EU-parlamentariker Pär Holmgren på Facebook för bakgrund och uppdateringar! På det regionala planet har vi synts i våra tidningar, senast om behovet av en skarpare miljöpolitik och om Sverigekortet – Miljöpartiets förslag om ett och samma kort för kollektivtrafik i hela Sverige för 499 kr/mån.

 

 

MP Halland: årsmöte och styrelse

Den 26 mars 2023 var det årsstämma för MP Halland på Folkets Hus i Varberg.

Vi hade två mycket uppskattade gäster: Pär Holmgren, EU-parlamentariker, som på länk pratade om klimatfrågor, och Jörgen Peters, länsråd vid Länsstyrelsen Hallands län som pratade om det civila försvaret och nya utmaningar.

Hela Halland är med: Alla sex lokalavdelningar är representerade i den nya styrelsen: fr.v Nils Svensson från Varberg, Thomas Lundberg (kassör) från Kungsbacka, Lisa Gillsjö från Falkenberg, Björn Wahll (vice ordförande) från Hylte, Maria Losman (ordförande) från Kungsbacka och Jan Riise från Kungsbacka.
Margareta Lindgren från Laholm och Isak Domeij Hilliges från Halmstad valdes också till ledamöter, men kunde inte vara med på bilden.

Dagordning och övriga handlingar .

Välkommen alla nya medlemmar!

Valet 2022 blev en framgång på riksplanet men gick mindre bra i många regioner, däribland Halland, där vi förlorade våra två mandat.

Desto mer glädjande att vi fått många, väldigt många, nya medlemmar efter valet, i Halland och över hela landet. Ni är så hjärtligt välkomna och vi hoppas få se er på något möte eller annat arrangemang snart.

Kontakt med styrelsen: Maria Losman, ordförande, tel 0709-600219, mail maria.losman67@gmail.com

Och för dig som funderar på att bli medlem, klicka här för att läsa mer om medlemskap.

Det regionalpolitiska handlingsprogram för 2022–2026 som vi gick till val på finns att ladda ner

MP Halland finns på Facebook

Aktuellt i Halland

Halland, 29 oktober 2023

Ola Nilsson kandidat till EU-parlamentet

Halland, 18 juli 2023

Halland behöver en skarpare miljöpolitik

Halland, 3 juli 2023

MP Halland vill ha Sverigekort i kollektivtrafiken 

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

Daniel Helldéns språkrörstal på kongressen

Märta Stenevis språkrörstal på kongressen

Daniel Helldén är Miljöpartiets nya manliga språkrör

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Nyckelpersoner

Jan Riise

Riksdagsledamot i konstitutionsutskottet.