Politik som gör
skillnad i Kalmar län

Kalmar län

Välkommen till Miljöpartiet de gröna i Kalmar län!

Vi kämpar för ett grönare Kalmar län som tar klimatet på allvar och prioriterar mänskliga rättigheter. Vi vill satsa mer på tåg och kollektivtrafik, värna den biologiska mångfalden och ersätta fossila bränslen med sol från Öland och biogas från Läckeby. Vi vill se krafttag mot den skenande psykiska ohälsan, stärka vården genom bättre villkor för personalen och utveckla regionen så att alla känner livskvalitet var de än bor.

Fram till 2018 styrde vi Region Kalmar tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Tack vare oss har Kalmar län nya bussar som går utan fossila bränslen, landets bästa sjukhusmat och stärkt primärvård. 2018 klarade vi tyvärr inte spärren till regionfullmäktige och har därför varit utanför regionpolitiken sedan dess. I valet 2022 ska vi ta tillbaka de mandat vi förlorade 2018 och komma tillbaka in i regionfullmäktige.

Det har aldrig varit tydligare varför Miljöpartiet behövs i Kalmar län: sedan vi trillade ur regionen 2018 har Region Kalmar pumpat in skattepengar i Kalmars flygplats för att subventionera klimatskadliga flygresor till Tyskland samtidigt som 99 miljoner av våra skattepengar har lagts på en ny forskningsreaktor vid kärnkraftsverket i Oskarshamn. Nu behöver vi din röst för att komma tillbaka – att vi kommer in i regionfullmäktige är nyckeln till att få ett Kalmar län som återigen styrs av de rödgröna och som tar klimatkrisen på allvar. 

 

Vill du veta mer om oss? Längre ner på sidan hittar du all vår politik.

Har du frågor, tankar eller funderingar? Vill du kämpa tillsammans med oss i valrörelsen och hjälpa oss komma tillbaka in i regionfullmäktige? Tveka inte att kontakta oss, du hittar alla kontaktvägar här.

Följ oss gärna på sociala medier: Facebook, Instagram

 

Aktuellt i Kalmar län

Kalmar län, 3 december 2022

Ny riksdagsrepresentant från Kalmar län

Kalmar län, 1 november 2022

Tolkar i vården – Medborgarförslag från MP

Kalmar län, 23 november 2021

Vi presenterar våra kandidater till regionfullmäktige

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

KU-anmäler Kristersson över tjänstemännens löner

Daniel Helldéns språkrörstal på kongressen

Märta Stenevis språkrörstal på kongressen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Nyckelpersoner

Max Troendlé

Språkrör för Miljöpartiet i Kalmar län, gruppledare MP Kalmar och ledamot i partistyrelsen

Caroline Axelsson

Vice ordförande och distriktssekreterare Kalmar län