Politik som gör
skillnad i Kalmar län

Kalmar län

Välkommen till Miljöpartiet de gröna i Kalmar län!

Vi kämpar lokalt och regionalt runt om i Kalmar län för ett grönare län som tar klimatet på allvar och stärker välfärden och demokratin. Vi vill satsa mer på tåg och kollektivtrafik, skydda vår natur och ersätta fossila bränslen med sol från Öland och biogas från Läckeby. Samtidigt vill vi stärka välfärden, kulturen och den lokala demokratin. Vi vill se ett Kalmar län där alla känner livskvalitet var de än bor.

Fram till 2018 styrde vi Region Kalmar tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. 2018 klarade vi tyvärr inte spärren till regionfullmäktige och har därför varit utanför regionpolitiken sedan dess – nu pågår arbetet för att bygga upp ett starkt Miljöparti i Kalmar län igen så att vi i valet 2026 kan ta komma tillbaka in i regionfullmäktige och i fler kommuner!

Vill du vara med och kämpa tillsammans med oss? Kan du tänka dig att göra en insats där du bor eller vara med och starta upp Miljöpartiet i din kommun? Hör av dig till kalmarlan@mp.se så berättar vi mer vad just du kan göra!

 

Vill du hjälpa oss i EU-valrörelsen 2024? EU-valrörelsen pågår för fullt och all hjälp behövs. Kan du tänka dig att lägga lite flygblad i brevlådorna på din gata, sprida våra budskap eller hjälpa oss på en kampanj? Fyll i vår enkät för volontärer och ange vad du vill hjälpa till med och vilken tid du har så återkommer vi snart med mer info! Du hittar vår enkät här 

 

Vill du veta mer om oss? Längre ner på sidan hittar du all vår regionala politik.

Har du frågor, tankar eller funderingar? Vill du kämpa tillsammans med oss i valrörelsen och hjälpa oss komma tillbaka in i regionfullmäktige? Tveka inte att kontakta oss, du hittar alla kontaktvägar här.

Följ oss gärna på sociala medier: Facebook, Instagram

 

Aktuellt i Kalmar län

Kalmar län, 3 december 2022

Ny riksdagsrepresentant från Kalmar län

Kalmar län, 1 november 2022

Tolkar i vården – Medborgarförslag från MP

Kalmar län, 23 november 2021

Vi presenterar våra kandidater till regionfullmäktige

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

Miljöpartiets EU-valmanifest presenterat

Tidöavtalet i EU är en mardröm för klimatet

MP kallar klimatministern till utskottet

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Nyckelpersoner

Caroline Axelsson

Vice ordförande och distriktssekreterare Kalmar län