Politik för alla i Jönköpings län

Grön ideologi

Ut med giftiga levnadsvanor och in med förnybar energi, billig & anropsstyrd kollektivtrafik, lönsam odling och konsumtion av ekologisk mat — för alla.

Rent vatten i kranen är en självklarhet idag och det ska det vara imorgon med. Vad som händer imorgon vet däremot ingen. Därför vill vi att vårt Sverige ökar sin självförsörjningsgrad av beredskaps- och klimatskäl genom att bygga ett regionalt energilager för då plötsliga katastrofer inträffar.

Energi är viktigt på så många olika sätt. På landsbygden finns särskilt bra förutsättningar för sol-, vind-, och biobaserad energi. Framtidens effektiva transporter drivs av el och vi måste accelerera den utvecklingen genom batteriburen energi för bilar, cyklar, bussar och tåg.

Vidare ska det vara enkelt att ta sig från A till B. Under de 20 första åren som man växer upp i Jönköpings län ska man få åka kollektivt helt gratis, för att sedan ha råd med ett billigare busskort. I samband med detta vill vi främja bilpooler och lånecyklar som komplement till ett nytt, anropsstyrt system för busstrafiken. Åker man ändå inte kollektivt och inte vill låna någon bil eller cykel, ska alla i Sverige kunna ha råd med att köpa en elcykel genom våra subventioner.

Distriktsordförande
Anna Isaksson, anna.isaksson@mp.se

Facebook:s logotyp. Cirkulär form, blå bakgrund med ett vitt, "f" i mitten. Instagram:s logotyp. Cirkulär form, med olika färger inom formen, samt innehållandes en vektoriserad bild av en konventionell kamera.

Aktuellt i Jönköpings län

Jönköpings län, 26 augusti 2023

Pride Jönköping

Jönköpings län, 24 maj 2023

I SD:s Sverige får inte demokratin plats

Jönköpings län, 1 maj 2023

Vårbudget 2023

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Aktuellt i Sverige

Högern vill exportera Tidöavtalet till Europa

100 miljarder per år för en trygg klimatomställning

MP, S och V: Stoppa dråpslaget mot folkbildningen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter

Miljöpartiets distriktsstyrelse

Anna Isaksson

Distriktsordförande

Emma Emanuelsson

Dr

Hasib Zolic

Om du behöver hjälp eller har frågor kring Miljöpartiets närvaro på sociala kanaler och deras engagemang inom Jönköpings läns region, är jag rätt person att kontakta.

Jon Forsärla

Engagerad i partiet sedan 2006 och har sedan 2010 haft förtroendeuppdrag för partiet på lokal och regional nivå. Mina hjärtefrågor är klimat, miljö, biologisk mångfald, jämställdhet och infrastruktur. Allt med i riktning omställning till ett hållbart samhälle. Det som inte är hållbart är ohållbart.

Sibylla Jämting

Gruppledare för Miljöpartiet i Region Jönköpings län