Det behövs ett mer stabilt styre i Göteborg - MP berett att ta ansvar i det politiska kaoset

Det behövs ett stabilare styre i Göteborg. Det visar det politiska kaos som brutit ut i Göteborg när Socialdemokraterna och Demokraterna på söndagen hotade med att stoppa Alliansstyrets budget som ska upp till beslut i kommunfullmäktige på måndag.

-Vi behöver ett stabilt och bredare styre i Göteborg, inte politiskt kaos. Vi är beredda ta ansvar för stadens bästa och är öppna för ett politiskt bredare samarbete. Det säger Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet i Göteborg.

De rödgrönrosa med MP, V och FI, som är den största oppositionen i fullmäktige, har lagt fram ett ansvarsfullt budgetförslag som satsar på välfärden, klimatet och jämställdheten. Tidigare i höstas uppmanade de rödgrönrosa Socialdemokraterna att samarbeta kring budgeten men fick nej.

-Det blir allt mer uppenbart att vi är den enda oppositionen som tydligt står för välfärden och klimatet i Göteborg. Vi ser inga andra bra budgetalternativ för göteborgarna, säger Karin Pleijel.

-En kaotisk situation gynnar inte göteborgarna. Vi står fast vid att Göteborg behöver en stark klimat- och välfärdspolitik, säger Karin Pleijel.

 

Under budgetdebatten på måndag kommer Miljöpartiet tillsammans med V och FI presentera varför det är så viktigt att göteborgarna får en hållbar och fungerande budget.

Vi är alternativet för bevarad välfärd, med ökad kvalitet i förskolan, förebyggande satsningar i stadsdelarna och ett offensivt klimat- och miljöarbete.

Högupplöst bild på Karin Pleijel:

https://www.flickr.com/photos/131805564@N02/36514485270/

https://www.flickr.com/photos/131805564@N02/43293274265/

Kontakter:

Karin Pleijel (MP), kommunalråd i oppostition

[email protected]

072-535 99 78

Klas Eriksson, kommunikatör/politisk sekreterare

[email protected]
070-761 10 14

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: