Märta Stenevi föreslås ta över som språkrör för Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiets riksvalberedning föreslår Märta Stenevi till nytt språkrör för Miljöpartiet, efter Isabella Lövin som avgår på en extrakongress i januari.

Märta Stenevi är idag Miljöpartiets partisekreterare och har tidigare varit regionråd i Skåne och kommunalråd i Malmö.

“Det finaste uppdrag jag kan tänka mig”

- Jag är stolt och glad över att ha blivit föreslagen av valberedningen till det finaste uppdrag jag kan tänka mig. Men nu är det medlemmarna och ombuden som ska välja vårt nästa språkrör, och jag hoppas vinna även deras förtroende, säger Märta Stenevi.

“En engagerande kraft”

I sin motivering skriver valberedningen:

“Märta Stenevi är en trovärdig, stabil och engagerande kraft som vi tror kommer att kunna samla partiet inför en stundande valrörelse.”

Enig valberedning

- Vi är övertygade om att Märta har potentialen att göra vår politik angelägen för nya väljare och peka ut riktningen för Miljöpartiet framåt tillsammans med Per Bolund och resten av partiet, säger Katrin Wissing, valberedningens sammankallande.

Miljöpartiets valberedning består av 33 ledamöter från hela landet och är enig i sitt förslag.

“Dags att kavla upp ärmarna”

- Vi lever mitt i en klimatkris och de ekonomiska klyftorna i samhället ökar. Jag är mamma, och jag vet att det finns många fler föräldrar som oroas över barnens framtid, liksom jag. Nu ska vi kavla upp ärmarna ett varv till, jobba hårdare än någonsin och visa att Miljöpartiet de gröna är ett parti av och för den som vill ta kampen för ett grönt och hållbart samhälle, säger Märta Stenevi.

Det nya språkröret väljs på Miljöpartiets extrakongress den 31 januari 2021.

Läs mer

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: