Mer pengar till skola, vård och omsorg

Idag presenterar Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna nära sex miljarder extra till skola och förskola, vård och omsorg.

Vi gröna står upp för att barn och unga ska ha en bra skola, och de som behöver vård och omsorg ska vara trygga med att de får det. Sveriges kommuner och regioner får nu mer pengar som ska kunna användas där det behövs bäst.

Stoppa nedskärningar

Till exempel kan planerade uppsägningar av lärare, barnmorskor, undersköterskor och andra medarbetare förhoppningsvis förhindras eller minskas.

– När över hundra kommuner säger att de kommer behöva dra ner på skolan agerar vi. Barnen ska inte behöva betala priset för de ekonomiska utmaningar landets kommuner står inför, säger Karolina Skog, Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson.

Ett tryggare samhälle

Vi gör detta tillsammans med ett samlat paket för att stärka tryggheten i hela samhället.

Rättsväsendet får mer resurser för att möta den grova och organiserade brottsligheten. Och en rad myndigheter, bland andra Statens institutionsstyrelse (SiS), Säkerhetspolisen och flera delar av rättskedjan förstärks.

Alla har rätt till en bra vård och skola

Redan i höstbudgeten för 2020 gjordes satsningar på välfärden. Men det ekonomiska läget i kommuner och regioner är ansträngt, och för att säkerställa allas rätt till vård, utbildning, omsorg och andra välfärdstjänster behövs mer pengar. Nu får kommunerna 3,5 miljarder och regionerna 1,5 miljarder kronor.

Dela och diskutera sidan med dina vänner

Starta ett politiskt samtal, vår demokrati mår bra av det!

Kopiera länk: