MP bäst för HBTQI-personer

MP bäst för HBTQI-personer

Idag har RFSL presenterat en omfattande valrapport som granskar vilka partier som är bäst när det gäller hbtqi-personers rättigheter. Självklart toppar vi listan! 

Miljöpartiet får högst betyg på den hbtqi-politik vi vill genomföra framöver. Det visar den valrapport som RFSL släpper idag under Stockholm Pride. Sverigedemokraterna gör sämst ifrån sig.

– Jag är stolt över att vi toppar rapporten! För oss gröna är mänskliga rättigheter en av våra viktigaste frågor. Vi är de som lyssnar in forskningen, och därför är det inte heller konstigt att vi har bäst politik. Varje dag tar vi kampen för alla människors rätt att vara den du är och älska den du vill, säger partisekreterare Katrin Wissing.

Den omfattande valrapport som RFSL presenterat består av två delar: dels en granskning av hur partierna har agerat i riksdagen under den senaste mandatperioden, och dels en undersökning om vad riksdagskandidaterna vill göra framåt för att förbättra hbtqi-personers livsvillkor framöver. I toppen hamnar Miljöpartiet och Vänsterpartiet och i botten KD och SD.

Resultatet: Miljöpartiet (92,7), Vänsterpartiet (83,2), Centerpartiet (82,9) och Liberalerna (82,8).

Läs mer

Läs hela RFSL:s valrapport, här.  

Relaterade nyheter

MP får högsta betyg i RFSL:s granskning!

Ökat hat mot HBTQI-personer beror på SD:s inflytande

MP PÅ STOCKHOLM PRIDE

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter