Vi nominerar Janine Alm Ericson till andra vice talman

De blåbruna har gått fram med Julia Kronlid (SD) till posten som andra vice talman. En kandidat som aktivt arbetat för att inskränka den svenska aborträtten. 

– Vi kan inte bara stå och se på när en sådan kandidat nomineras, säger riksdagsledamot Janine Alm Ericson (MP). 

Idag röstar den nya riksdagen om Sveriges talmansposter. Det är ett viktigt val som visar vilka värderingar vi vill ska representera Sveriges riksdag, både gentemot Sverige och omvärlden. MP har valt att nominerat Janine Alm Ericson som har ett brett stöd både i riksdagen och hos svenska folket.

– Det är en stor ära att Miljöpartiet har valt att nominera mig till andre vice talman. Nu ger vi alla partier ett tydligt val. De får välja mellan att rösta fram en andra vice talman från det parti som bildades ur ”bevara sverige svenskt” eller rösta fram en kandidat från det parti som kämpar för alla. människors rättigheter och för denna planet, säger Janine Alm Ericson

Janine Alm Ericson har en lång erfarenhet av riksdagsarbetet och är van vid att arbeta över partigränserna vilket gör att hon kommer kunna sköta rollen bra. För varje liberalt sinnad person borde valet vara enkelt. Vi i Miljöpartiet hoppas att det blir det även för Liberalerna.

Andreas Norlén (M) är en rimlig kandidat till talman som har brett förtroende i riksdagen. Detsamma går inte att säga om Julia Kronlid som under lång tid arbetat för att inskränka aborträtten för svenska kvinnor, skriver Märta Stenevi på twitter.

Relaterade nyheter

PFAS-skandalen får inte ske igen – nu krävs en lex Kallinge

Ta tillbaka kontrollen över klimatomställningen

KU-anmäler Kristersson över tjänstemännens löner

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter